2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Trump csapata nagyon örülhetne annak, ha Joe Biden maradna a jelölt

Hirdetés

Trump csapata nagyon örülhetne annak, ha Joe Biden maradna a jelölt

Donald Trump és kampánya abban reménykedik, hogy Biden elnök versenyben marad − állítja négy, a magánbeszélgetéseiket ismerő személy, akik úgy vélik, hogy még Trump bűnügyi elítélése és más vádak ellenére is legyőzhetik őt. De Harris alelnök ellen is fokozzák a támadásokat − írja a The Washington Post

Nyilvánosan Trump és szövetségesei elutasították azokat a felvetéseket, hogy Biden visszaléphet a versenytől, és ragaszkodtak ahhoz, hogy a demokratáknak már túl késő lenne irányt változtatniuk. Belső körben azonban elkezdtek felkészülni a különböző lehetőségekre, és úgy érzik, hogy nehezebb lehet egy másik demokratát legyőzni, aki nem Biden vagy Harris.

Meg fogok jelenni, és kampányolni fogok, akár ő lesz az, akár valaki más

− mondta Trump a richmondi John Reid rádiós műsorvezetőnek adott hétfői interjújában, utalva a felmérésekre, amelyek szerint ugyanolyan jól vagy jobban szerepel más demokratákkal szemben is.

Hirdetés

Az, hogy Biden áll a figyelem középpontjában, szokatlan Trump számára, aki inkább hozzászokott, hogy ő uralja a címlapokat. A vita óta azonban visszafogottan viselkedett, a héten nem tervezett nyilvános eseményeket. Már a jövő héten várható az alelnökjelölt személyének bejelentése, a republikánus nemzeti konvenció pedig az azt követő héten következik.

A Trump-kampány üzenete a múlt heti vita után az volt, hogy Biden a demokrata jelölt, és a demokraták ragaszkodnak hozzá − mondta egy, a kampányhoz közel álló republikánus, aki a névtelenséget kérve nyilatkozott. Biden szörnyen szerepelt a 90 perces összecsapáson, ami széles körben riadalmat keltett pártjában.

Nagyon úgy tűnik, hogy azt akarják, hogy Biden neve maradjon a szavazólapon. Úgy gondolják, hogy sebezhető, és tetszik nekik, ahol most vannak. Látható, hogy egyáltalán nem izgatja őket, hogy távozhat a versenyből

− mondta David Axelrod, Barack Obama egyik régi vezető stratégája.

Trump tanácsadói belső körben megdöbbentek azon, hogy Biden milyen gyengén teljesített, mivel azt hitték, hogy erősebb vitapartner lesz, mondták az ügyet ismerő források.

Donald Trump videóban mondott véleményt 

Trumpról eközben a Daily Beast megszerzett egy videót, amelyben egy golfkocsiban ülve azt állította, hogy ő kényszerítette Bident a versenyből való kilépésre.

Kilép a versenyből. Én rávettem, hogy kiszálljon. És ez azt jelenti, hogy jön Kamala. Szerintem ő még jobb számunkra. Annyira rossz. Annyira szánalmas. Annyira kib****ttul rossz

− mondta a republikánus elnökjelölt. 

A “leaked” video of Trump

“He [Biden] is quitting the race… that means we have Kamala… She’s so bad… she’s so f*cking pathetic.”

Lord, help us… ????????????????

It’s from the Daily Beast… so by all means, this could be fake… but… it’s so funny. ????

I guess we’ll know if… pic.twitter.com/EwEorVrkcj

— MJTruthUltra (@MJTruthUltra) July 4, 2024

Biden kampánya és a Fehér Ház ragaszkodik ahhoz, hogy az elnök továbbra is elkötelezett a jelöltség mellett, és újabb kampányrendezvényeket és legalább egy televíziós interjút terveznek. A kampány bejelentette, hogy júniusban 127 millió dollárt gyűjtött össze, és a hónapot 240 millió dollár készpénzzel zárta, szemben Trump 111,8 millió dolláros összegyűjtött és 285 millió dolláros bankszámlájával.

A republikánusok jelezték, hogy a demokrata előválasztók és a demokratikus folyamat elleni támadásként értelmeznének minden olyan demokrata erőfeszítést, amely Biden leváltására irányul.

Mi jelentene nagyobb fenyegetést a demokráciára, mint az, hogy előválasztás után, amikor már emberek milliói, demokrata előválasztók szavaztak, előválasztás után fogunk egy jelöltet, és megpróbáljuk egy kongresszuson néhány száz demokrata vezetővel leváltani őt?  Ez a legnagyobb fenyegetés a demokráciára nézve, amit az amerikai kormányzatban az elmúlt években fontolgattak

− fogalmazott. J.D. Vance, Ohio állam republikánus szenátora, az egyik lehetséges alelnökjelölt a <a […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/07/05/joe-biden-donald-trump-elnokvalasztas-visszalepes-vita/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tarjányi Péter: Nem a titkosszolgálat, hanem a piszkosul nagy szerencse mentette meg Donald Trumpot

„A merénylő feljutott a tetőre, onnan lövéseket tudott leadni, amelyek el is találták az Egyesült …