2020. szeptember 26., szombatMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Trump: A keményekkel és a szemetekkel jövök ki jól

Trump: A keményekkel és a szemetekkel jövök ki jól

Egy Bob Woodward-kötet mindig garantáltan nagyot szól az amerikai könyvpiacon, de – a kiadók is jól tudják ezt – az elnökválasztás előtt ötven nappal még nagyobbat. Különösen, ha a tét nem kisebb, mint a modern kor legellentmondásosabb elnöke, Donald Trump újraválasztása vagy megbuktatása november 3-án. 

“Rage” will be released September 15. https://t.co/78whckpByk pic.twitter.com/w1ZbXBufzy

— Bob Woodward (@realBobWoodward) August 13, 2020

A csaknem ötven évvel ezelőtti Watergate-botrány egyik kirobbantójának előző, Félelem (Fear) című könyvét – amely két éve, a 2018-as kongresszusi választások elé időzítve jelent meg – Trump még bagatellizálta, viccnek nevezte. Ebben olyan megállapítások is szerepeltek, miszerint Trump munkatársai iratokat lopkodtak el az elnök asztaláról, hogy minél kevesebb káros döntést hozzon az ország szempontjából. 

Most, a Düh (Rage) esetében Trump nem teheti meg, hogy a tagadásba meneküljön: maga állt rá, hogy együttműködik Woodwarddel. Tizennyolc, zömükben rögzített interjút adott neki, sőt az oknyomozó újságírás doyenje ebből már felvételt is nyilvánosságra hozott a könyvbemutató előtt. 

Trump elismeri, amit már sokan gyanítottak: minél keményebb és galádabb egy külföldi vezető, annál jobban kijön vele

A könnyűek azok, akiket talán nem annyira kedvelek, vagy nem annyira boldogulok velük 

mondta Trump Woodwardnek. De így elbüszkélkedhet vele, hogy egész jól kijött  Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel, akit pedig mások „szörnyű alaknak” tartanak. Vagy Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel, ezzel a „bőven több mint intelligens” figurával, akivel több mint két tucat levelet váltottak, miközben a két ország 2017-ben a háború szélére sodródott. James Mattis akkori védelmi miniszter pedig – mint megtudjuk – templomban imádkozott, és tornadresszben aludt, hogy mielőbb ugrásra készen legyen, ha riadóztatják.

Ha beszélsz, uralod a kommunikációt 

Mindenesetre a Düh a CNN hírcsatorna nemzetbiztonsági elemzője szerint Woodward legfontosabb könyve azóta, hogy Carl Bernsteinnel együtt kirobbantották a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/15/trump_a_kemenyekkel_es_a_galadokkal_jovok_ki_jol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lezuhant egy ukrán katonai szállítógép

Lezuhant egy ukrán katonai szállítógép

Lezuhant egy kadétokat szállító ukrán katonai An-26-os szállítógép Harkiv megyében. Sajtójelentések szerint a fedélzeten mintegy …