2020. december 5., szombatMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Transzneműek számára nyílt Korán-iskola Bangladesben

Hirdetés

Transzneműek számára nyílt Korán-iskola Bangladesben

Korán-iskola (medresze) nyílt Bangladesben transzneműeknek, a szervezők a hátrányos megkülönböztetés sújtotta kisebbség beilleszkedését szeretnék elősegíteni – írja az MTI.

A körülbelül 150 tanuló befogadására alkalmas iskola megnyitóján mintegy 50 transznemű jelent meg, az ünnepségen a Koránból olvastak fel.

Hirdetés

Többen örömüket fejezték ki az esemény alkalmából és azt mondták, hogy úgy érzik, végre elismerték őket. Panaszokról is érkezett ugyanakkor beszámoló. „Muszlimok vagyunk, de nem mehetünk a mecsetbe” – közölte egyikük, hozzátéve, hogy másokkal sem tudnak találkozni.

Abdulrahmán Azad, a kezdeményezés mögött álló egyik vallástudós elmondta, hogy a Dakka külvárosában megnyílt iskola az első ilyen jellegű tanintézmény a transzneműek, hindusztáni nyelven hidzsrák számára, akiknek nehézségeiért a társadalmat és az államot jelölte meg felelősnek.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/06/koran-iskola_transznemuek_banglades/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A megválasztott moldovai elnök lemondásra szólította fel a kormányfőt

A megválasztott moldovai elnök lemondásra szólította fel a kormányfőt

A megválasztott moldovai elnök pénteken telefonon szólította fel lemondásra Ion Chicu miniszterelnököt és kormányát. Maia …