2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Továbbra is tragikus a helyzet a porig égett Hawaiin

Továbbra is tragikus a helyzet a porig égett Hawaiin

A leégett Lahaina városban az egykori épületek kevesebb mint 10 százalékát nézték át. A megtalált 93 halott közül még csak néhányat tudtak azonosítani – közölte a sziget rendőrfőnöke. 

John Pelletier elmondta, hogy az áldozatok száma várhatóan tovább növekszik, megfogalmazása szerint „senki nem tudja még igazán a nagyságrendet”.  

A helyi hatóságok arra kérték azokat, akiknek eltűnt hozzátartozójuk a tűzvész után, hogy DNS-minta eljuttatásával segítsék a halottak azonosítását. A rendőrfőnök szerint pontos szám nincsen az eltűntekről, de a különböző jelentések szerint még mindig százakról van szó, pénteken ezer emberről beszéltek – adta hírül az MTI.

Hawaii történetének legnagyobb természeti katasztrófája

Mint írtuk, a Hawaii-szigetekhez tartozó Maui szigetén kedden csaptak fel a lángok, amelyek a száraz bozótban és erős szélben rendkívül gyorsan elérték a lakott területet. A hatalmas tűz a Dora hurrikán széllökései és a száraz időjárási körülmények miatt alakulhatott ki. A történelmi Lahaina város, az egykori Hawaii Királyság fővárosa szinte teljesen elpusztult. 

A természeti katasztrófa a vasárnap megerősített 93 halálos áldozattal az elmúlt évszázad legsúlyosabb erdőtüze az Egyesült Államokban. 

Pray for Hawaii

This is heartbreaking to see pic.twitter.com/c4R7WoTJJp

— DC_Draino (@DC_Draino) August 13, 2023

Josh Green hawaii kormányzó elmondta, hogy a tűzvész miatt már több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. Az erdőtüzeket „Hawaii állam történetének legnagyobb természeti katasztrófájának” nevezte.

Hozzátette, hogy évekig tarthat <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/14/hawaii-sziget-erdotuz-evakualas-maui-lahaina-termeszeti-katasztrofa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ukrán csapás történhetett Oroszország legfontosabb hídjánál

Ukrán csapás történhetett Oroszország legfontosabb hídjánál

A közösségi médiában jelent meg egy eddig meg nem erősített fotó, amely állítólag a híd …