2021. szeptember 20., hétfőMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / További két minisztériumot kap az RMDSZ

Hirdetés

További két minisztériumot kap az RMDSZ

Az USR–PLUS minisztereinek lemondása után megüresedett tárcavezetői pozíciókat ideiglenesen szétosztja a kormány a megmaradt miniszterei között. Két minisztérium irányítása kerül át ideiglenesen az RMDSZ-hez: Cseke Attilára az egészségügyi, Tánczos Barnára pedig a kutatási, innovációs és digitalizációs miniszteri feladatkört ruházzák át – írja az Új Magyar Szó online.

A lap forrásai szerint az RMDSZ vezetősége és a szövetség érintett miniszterei egyeztettek Florin Cîțu miniszterelnökkel a minisztériumi feladatkörök átruházásáról, és amennyiben az államfő elfogadja és kihirdeti az USR–PLUS-os miniszterek lemondását, akkor „ez egy működőképes megoldás lesz”, ameddig nem rendeződik a koalíció és a kormány sorsa és nem sikerül új minisztereket kinevezni a most kedden lemondottak helyére.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/08/romania-usr-plus-rmdsz-florin-citu-cseke-attila-tanczos-barna-miniszterium-kormany/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jóváhagyták az MKP beolvadását az egységes felvidéki magyar pártba

Vasárnap Rimaszombatban jóváhagyták a Magyar Közösség Pártja (MKP) beolvadását az egységes felvidéki magyar pártba, a …