2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tovább vizsgálódnak a halálos japán étrend-kiegészítőt előállító cégnél

Hirdetés

Tovább vizsgálódnak a halálos japán étrend-kiegészítőt előállító cégnél

A Wakayama prefektúrában tartott ellenőrzés a szombati oszakai ellenőrzést követi – írja a Reuters.

Eddig 114 ember került kórházba és öten meghaltak, feltehetőleg a Kobayashi Pharmaceutical Co. által gyártott táplálékkiegészítő szedése miatt, amely a cég elmondása szerint segít csökkenteni a koleszterin szintet.

A halálesetek okát nem erősítették meg – mondta japán egészségügyi és jóléti minisztérium tisztviselője. De „felmerült a gyanú, hogy a Beni-Koji lehet az ok, ezért két nap alatt két gyárat ellenőriztünk”.

Hirdetés

A Kobayashi egy szóvivője pénteken közölte, hogy vizsgálja a termékek vesére gyakorolt hatását, mivel a termékekkel összefüggő vesebetegségek miatt érkeztek bejelentések.

Teljes mértékben együttműködünk a vizsgálatban, hogy a lehető leghamarabb megoldjuk a problémákat

– mondta a Kobayashi befektetői kapcsolatokért felelős vezetője, Yuko Tomiyama vasárnap újságíróknak.

A cég termékeit más országokban is fogyasztják, többek között Tajvanban, ahol eddig három, Kobayashi termékei által okozott egészségügyi problémát jelentettek. A japán egészségügyi minisztérium tisztviselője azt állította, hogy tudomásuk van az esetekről, azonban nem kívánt többet nyilatkozni. Ezenkívül a dél-koreai minisztérium pénteken közölte, hogy a hatóságok a Kobayashi által feladott szállítmányokat a vámhatóságoknál ártalmatlanítják vagy visszaküldik a feladónak. 

Ahogy arról beszámoltunk, kedden erősítette meg a japán Kobayashi Pharmaceutical Co., hogy a vörös élesztőrizst tartalmazó […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/31/japan-etrendkiegeszito-oszaka-aldozatok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Frank Field, volt munkáspárti miniszter

Életének 82. évében, elhunyt Frank Field, az Egyesült Királyság parlamentjének tagja, volt munkáspárti miniszter és …