2021. január 22., péntekMa Vince napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.22. Vince Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Törökország újabb katonai akciót hajtott végre a kurd milicisták ellen

Hirdetés

Törökország újabb katonai akciót hajtott végre a kurd milicisták ellen

Törökország vasárnap délután jelentette be, hogy az egységei 15 kurd harcossal végeztek egy, a Kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milícia ellen végrehajtott akcióban – írja a Reuters.

„Hősies kommandósaink újabb csapást mértek a PKK/YPG nevű terrorszervezetekre” – írta Törökország védelmi minisztere a Twitteren. 

A törökök azt állítják, hogy az akció „megelőző csapás” volt, mivel a kurdok egy támadást készítettek elő Északkelet-Szíriában az ott állomásozó török katonák és szíriai szövetségeseik ellen.

A török katonák tavaly tavasszal vonultak be Szíriába, és jelentősen visszaszorították a török határ mentén állomásozó kurd milicistákat. Az offenzíva komoly ellentétet eredményezett Törökország és az Egyesült Államok – valamint a NATO – közt, mivel a kurd milicisták az amerikaiak szövetségeseinek számítanak. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/27/torokorszag_sziria_kurdok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ukrajna: kizárt a kettős adóztatás

Ukrajna: kizárt a kettős adóztatás

A külföldön szerzett munkajövedelem után Kijev nem adóztat. Ezt Olekszij Ljubcsenko, az ukrán állami adószolgálat vezetője …