2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tömegesen sorozzák be a tapasztalatlan és motiválatlan férfiakat az ukrán seregbe

Hirdetés

Tömegesen sorozzák be a tapasztalatlan és motiválatlan férfiakat az ukrán seregbe

Ugyanakkor vita tárgyát képezik a besorozás szabályai, a behívót ugyanis az utcán, kávézókban, kocsmákban, de akár még telefonon is „átnyújtják” az illetékes szervek.

A hatályos jogszabályok szerint a behívót személyesen kell átvenni és alá kell írni. De most háború van, és hadiállapot idején az állampolgárok alkotmányos jogait korlátozhatják, az ország területi integritásának védelme ugyanis elsőbbséget élvez – idézte a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hetilap az Ukrajnai Ügyvédek Szövetségét, amely szerint akár telefonon is felszólíthatják a férfiakat arra, jelenjenek meg egy adott helyen ahhoz, hogy nyilvántartásba vehessék őket.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220623-tomegesen-sorozza-be-a-tapasztalatlan-es-motivalatlan-ferfiakat-ukrajna.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Továbbra sincsen magyar áldozata az észak-olaszországi jégcsuszamlásnak

A magyar külképviseletek folyamatosan kapcsolatban vannak az olasz hatóságokkal, amelyek továbbra sem tudnak magyar áldozatokról …