2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tőkés Lászlót zavarja, hogy Semjén Zsolt beavatkozik a választási kampányba

Tőkés Lászlót zavarja, hogy Semjén Zsolt beavatkozik a választási kampányba

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke arra biztatja az erdélyi magyarokat, hogy ne csak szavazzanak, hanem válasszanak is a jövő vasárnap tartandó önkormányzati választásokon – írta az MTI.

Tőkés László

Tőkés László

Fotó: Kiss Gábor / MTI

Tőkés László kifogásolta a templomi pártpolitikai kampányt és magyarországi kormánypolitikusok pártos beavatkozását a romániai önkormányzati választások kampányába. A volt püspök több olyan közelmúltbeli esetet is felidézett, amikor a Királyhágómelléki Református Egyházkerületben (KREK) egyházi szertartásokon hangzottak el pártos kampányüzenetek. Felhívta a figyelmet: amíg ő püspök volt, az erdélyi magyar egyházak állást foglaltak nemzeti ügyekben, de nem hangzottak el soha pártpolitikai agitációk.

Elmondása szerint nem tudná elképzelni, hogy Magyarországon templomokban és iskolákban választási felhívások hangozzanak el.  Tőkés Lászlót megdöbbentette Semjén Zsolt kormányfő-helyettes  múlt heti videóüzenete és  Potápi Árpád János államtitkár több közelmúltbeli nyilatkozata.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/20/ne_csak_szavazzanak_hanem_valasszanak_is_a_magyarok_-_mondta_tokes_laszlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Felmentette a Magyarországra menekülő kisebbségi államtitkárt a bukaresti ítélőtábla

Felmentette első fokon a bukaresti ítélőtábla Markó Attila egykori kisebbségügyi államtitkárt egy újabb kártérítési perben, …