2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tojással dobálták meg, és festékkel öntötték le a Ratko Mladicot ábrázoló falfestményt

Hirdetés

Tojással dobálták meg, és festékkel öntötték le a Ratko Mladicot ábrázoló falfestményt

Előbb tojással dobálták meg, majd festékkel öntötték le, és ezzel tönkretették az elítélt háborús bűnösről, Ratko Mladic egykori boszniai szerb hadseregparancsnokról készült falfestményt Belgrádban.

A város egyik központi utcájában egy júliusi reggelen tűnt fel a falfestmény, és azóta többször megpróbálták megsemmisíteni, mindeddig sikertelenül. Kedden baloldali aktivisták dobálták meg tojással az alkotást. Aida Corovicot és Jelena Jacimovicot a rendőrség előállította, de rövid időn belül távozhattak a kapitányságról.

Ezzel egy időben baloldali tüntetők jelentek meg a falfestménynél, akik az aktivista szabadon bocsátását követelték, míg szélsőjobboldali tüntetők az általuk hősnek tartott Ratko Mladic arcképét akarták megvédeni. A helyszínt a rendőrség különleges egysége biztosította, összecsapásra nem került sor.

Szerdán a megtisztított rajzra fehér festéket és meszet öntött egy baloldali politikus, és ezzel megsemmisítette a háborús […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/10/ratko-mladic-belgrad-festmeny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lemond a pártelnökségről Sebastian Kurz, teljesen kivonul a politikából

Lemond a pártelnökségről Sebastian Kurz, teljesen kivonul a politikából

Visszaadja a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöki székét Sebastian Kurz volt osztrák kancellár, és elhagyja …