2021. február 25., csütörtökMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Többséget szerzett Mario Draghi, konkrét lépéseket ígért

Hirdetés

Többséget szerzett Mario Draghi, konkrét lépéseket ígért

Széles többséget szerzett az olasz szenátusban Mario Draghi miniszterelnök kormánya a szerda éjszakára húzódott szavazásban. A hosszúra nyúlt felszólalások és az ülésterem többszörös fertőtlenítése miatt a szenátusi voksolás éjjel tizenegykor kezdődött.

Az eredmény szerint a 315 fős felsőházban 304-en vettek részt a szavazáson: 262-en voksoltak igennel, 40 szenátor nemmel, ketten tartózkodtak. 

Hirdetés

Az olasz köztársaság történetében a közgazdász vezette mostani kormány bír a második legszélesebb többséggel. Ennél több voksot bizalmi szavazáson csak Mario Monti szakértői kormánya kapott 2011-ben.

Mario Draghi miniszterelnök még délelőtt mondott programbeszédében elsőrendűnek a koronavírus-járvány elleni küzdelem erősítését nevezte, az oltások felgyorsítását, és radikális gazdasági reformokat is ígért.

Esti felszólalásában Draghi azt ígérte a parlamentnek és a lakosságnak is, hogy a kormányába vetett bizalom nem lesz hiábavaló, „a terveket konkrét lépések követik”. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi egészségügyi és gazdasági vészhelyzetben a politikai és társadalmi erők egysége „nem opciót, hanem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/18/olaszorszag-mario-draghi-politika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ételfutárok tízezrei dolgoznak baleset-biztosítás és szerződés nélkül

Ételfutárok tízezrei dolgoznak baleset-biztosítás és szerződés nélkül

Az ügyben érintett négy nagy cégnek a milánói ügyészek kilencven napot adtak arra, hogy a …