2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Többen megsérültek, 51 ember őrizetben a rotterdami tüntetés miatt

Hirdetés

Többen megsérültek, 51 ember őrizetben a rotterdami tüntetés miatt

Hét ember megsebesült rendőrségi lövésektől péntek este Rotterdamban a járványügyi korlátozások elleni erőszakos tüntetésen.
A rendőrség tájékoztatása szerint két lázadó kórházba került, miután golyók találták el őket. Vizsgálat folyik annak megállapítására, hogy a rendőrök által leadott lövések találták-e el őket. A sérült randalírozók állapotát nem hozták nyilvánosságra.

A VoaNews szerint a hatóságok 51 embert vettek őrizetbe, felük kiskorú volt. Hivatalos információk szerint az egyik rendőr lábsérüléssel került kórházba, többen pedig könnyű sérüléseket szereztek.

A biztonsági kamerák videófelvételeit is átnézik, így további letartóztatásokra kell számítani. A helyszínről készült fényképeken látszik, hogy legalább egy rendőrautót felgyújtottak, egy másik szélvédőjén pedig egy kerékpár csapódott be. A rohamrendőrség vízágyú segítségével állította helyre a rendet az utcákon.

A holland kikötőváros polgármestere, Ahmed Abaotaleb „erőszakorgiának” nevezte a történteket.

Hirdetés

A rendőrség beismerte, hogy többször is eldördültek a figyelmeztető lövések. Egy ponton a helyzet annyira veszélyessé vált, hogy a rendőrök kénytelenek voltak lőni, mondta az egyik illetékes. Patricia Wessels rendőrségi szóvivő még péntek este azt mondta:

figyelmeztető lövéseket adtunk le, és voltak célzott lövések is, mert a helyzet életveszélyes volt.

???????? Scenes in Rotterdam. pic.twitter.com/eRES6dlJAL

— Anonymous UK Citizen (@AnonCitizenUK) November 19, 2021

A távirati iroda szerint több százan gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a kormány azon terve ellen, amely szerint a fedett szórakozóhelyekre csak azok léphetnek be, akiknek van védettségi igazolványuk. A demonstráció nagyon erőszakossá vált. Emiatt a rendőség azonnal vészintézkedéseket vezetett be a városban, felszólította a lakosokat, hogy hagyják el az utcákat, a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/20/koronavirus-jarvany-tuntetes-hollandia-rotterdam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét Putyin közvetítése kellett Örményország és Azerbajdzsán megbékéléséhez

Ismét Putyin közvetítése kellett Örményország és Azerbajdzsán megbékéléséhez

Jereván hiába kért korábban katonai segítséget Moszkvától, az orosz elnöktől mindketten a békét szimbolizáló olajfa …