2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több tízezer tonna hamisított élelmiszert foglaltak le Európa-szerte

Hirdetés

Több tízezer tonna hamisított élelmiszert foglaltak le Európa-szerte

Az uniós szervezet tájékoztatása szerint az év első felében végzett művelet a fogyasztók egészségét súlyosan károsító hamis vagy hamisított, lejárt szavatosságú vagy uniós engedéllyel nem rendelkező élelmiszerek és italok gyártóinak és forgalmazónak felkutatására irányult – írja az MTI.

Az illetékes uniós és nemzeti hatóságok által az élelmiszer-ellátási lánc egészében, vásártereken és üzletekben, valamint az online piacokon végzett ellenőrzés eredményeként nyolc bűnözői hálózatot számoltak fel.

Nyolcvan ember ellen adtak ki elfogatóparancsot, a csalókkal együttműködő 137 embert jelentettek fel, legkevesebb 175 büntetőeljárást indítottak, és 2078 dossziét nyitottak közigazgatás rendje elleni bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

A lefoglalt, az egészségre komoly fenyegetést jelentő termékek között főként drága alkoholos italok, valamint étrend-kiegészítők, hús és húskészítmények, halfélék és más tengeri termékek, tejtermékek, gabonafélék és azokból származó termékek, valamint romlott gyümölcsök és zöldségek szerepeltek.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/17/europai-unio-hamisitott-elelmiszer-alkohol-europol-fogyasztovedelem-egeszseg-szavatossag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ukrán miniszterelnök-helyettes: Magyarország mindig is támogatta Ukrajna európai integrációját

Ukrán miniszterelnök-helyettes: Magyarország mindig is támogatta Ukrajna európai integrációját

Olga Sztefanyisina, Ukrajna EU-csatlakozásáért felelős miniszterelnök-helyettese szerint az egyik legfontosabb feladat az, hogy Ukrajna az …