2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több száz tüntető követeli a korrupcióval vádolt ellenzéki politikus szabadon engedését Indiában

Hirdetés

Több száz tüntető követeli a korrupcióval vádolt ellenzéki politikus szabadon engedését Indiában

A tüntetők szombaton azzal vádolták Narendra Modi miniszterelnököt, hogy szükségállapot keretében kormányozza Indiát, és szövetségi rendvédelmi szerveket használ fel az ellenzéki erők – főleg a delhi főminiszter pártjának – meggyengítésére az április-májusban esedékes országos parlamenti választások előtt.

A tüntetőkhöz csatlakozott a szomszédos Pandzsáb szövetségi állam miniszterelnöke és Arvind Kedzsrival politikai közössége, az Aam Aadmi Párt (AAP) egyik vezetője, Bhagvant Mann is.

Arvind Kedzsrival indiai ellenzéki vezető letartóztatása ellen tüntetők Újdelhiben, Indiában 2024. március 22-én

Arvind Kedzsrival indiai ellenzéki vezető letartóztatása ellen tüntetők Újdelhiben, Indiában 2024. március 22-én

Hirdetés

Fotó: Sonu Mehta / Hindustan Times / Getty Images Hungary

A rendőrség, amely az előző napi demonstráción összecsapott az AAP több száz támogatójával és néhány magas rangú pártvezetőjével, több tiltakozót pedig buszokkal elszállított, szombaton legalább háromtucatnyi tiltakozót vett őrizetbe, akik Újdelhi központjába vonulva folytatták volna a tüntetést.

Az indiai külügyminisztérium szombaton bekérette az újdelhi német nagykövetség helyettes misszióvezetőjét, Sebastian Fischert, és közölte vele, hogy a kormány határozottan tiltakozik a német külügyi szóvivő Kedzsrival letartóztatásához fűzött pénteki kommentárja ellen.

Fischer azt reagálta, hogy Berlin tudomásul […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/23/india-tuntetes-ujdelhi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László: Brüsszeli diktatúra helyett szuverén nemzeti államokra van szüksége az EU-nak

Az európai nemzeti parlamentek közötti együttműködés legmagasabb fórumának számító, évente egyszer megrendezett eseményen 39 tagállami …