2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több száz hektáron égnek az erdők Spanyolországban

Hirdetés

Több száz hektáron égnek az erdők Spanyolországban

A tűz csütörtökön ütött ki a Caldas de Reis melletti erdőben, és péntek délelőttre már 350 hektáron pusztított, lakott területek közelébe is továbbterjedve. A lángok leginkább Vilagarcía települést veszélyeztetik. A tűz a Xiabre-hegyen kezdődött, és gyorsan terjedt a város felé – írja az ABC España.

Alberto Varela polgármester szerint a péntek hajnal „nagyon kemény” volt. Legfeljebb harminc embert kellett kimenekíteni, miután a lángok megközelítették a lakóházakat, de végül a tűz nem érte el azokat, így a lakók már visszatérhettek otthonukba.

A tűz keletkezésének okait még vizsgálják, mivel azonban egyszerre több helyen alakultak ki tüzek, nem zárják ki, hogy ember okozhatta őket. 

VIDEO: Firemen battle against a blaze in the Spanish region of Galicia, where pockets of wilfire threatening the municipalities of Caldas de Reis and Vilagarcia de Arousa continue to break out. pic.twitter.com/2NpCTx6xi8

Hirdetés

— AFP News Agency (@AFP) August 6, 2022

Szintén csütörtök […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/06/erdotuz-spanyolorszag-szarazsag-hoseg-tuz-galicia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több nőt megerőszakolt egy perverz bűnöző, aki gyógymasszőrnek adta ki magát

A két áldozat, akik feljelentést tettek, külön-külön, két év különbséggel vették igénybe a férfi által …