2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több száz fegyvert szolgáltattak vissza a hegyi-karabahi örmények

Hirdetés

Több száz fegyvert szolgáltattak vissza a hegyi-karabahi örmények

A karabahi örmények szeptember 20-án kényszerültek beleegyezni a tűzszünetbe, huszonnégy órával azután, hogy az azeri hadsereg nagyszabású hadműveletet indított a beékelődés ellen.

„A karabahi fegyveres alakulatok megkezdték a fegyverek és a katonai felszerelések átadását az orosz békefenntartók felügyelete alatt″ – közölte Oroszország, amely mintegy 2000 békefenntartót állomásoztat a térségben.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint eddig hat páncélozott járművet, több mint 800 puskát és mintegy 5000 lőszert adtak át.

Hirdetés

A tárca közlése szerint egy alkalommal sértették meg a tűzszünetet Mardakert körzetben. A tűzpárbaj során az azeri hadsereg egy katonája megsebesült – adta hírül az MTI.

Százezernél is több örmény jutott humanitárius segélyhez

Oroszország közölte, hogy több mint ötven tonna élelmiszert és más segélyt szállított Hegyi-Karabahba. A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) közölte, hogy 28 ezer pelenkát, takarókat és tüzelőanyagot szállított a térségbe, és további szállítmányokat is útnak indít. Egy későbbi közleményében az ICRC már megközelítőleg 70 tonna segélyszállítmány elindításáról számolt be.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/09/23/hegyi-karabah-azerbajdzsan-ormenyorszag-haboru-fegyverek-humanitarius-segely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …