2021. október 22., péntekMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több mint ötszáz épületet semmisített meg a láva La Palma szigetén

Hirdetés

Több mint ötszáz épületet semmisített meg a láva La Palma szigetén

A Cumbre Vieja vulkán kitörése már 513 épületet semmisített meg és több mint 237 hektárnyi területet emésztett fel a Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén − közölte a helyi sajtó műholdas mérésekre hivatkozva hétfőn. Az Európai Unió Kopernikusz elnevezésű Föld-megfigyelési programjából származó adatok szerint 

mintegy 19 kilométernyi útszakasz pusztult el, a vulkáni hamuval borított területek nagysága meghaladja az 1500 hektárt.

Hirdetés

A tűzhányó nyolc napja tört ki, a láva két irányba indult pusztító útjára. Hatezer embernek kellett elhagynia otthonát rövid idő alatt.

Az MTI szerint hétfőn reggel váratlanul abbamaradt az érzékelhető vulkáni tevékenység, megszűnt a morajlás, nem lövellt ki láva, sem füst a kürtőből. Néhány órányi szünet után azonban ismét füstölni kezdett a vulkán.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/27/vulkan-spanyolorszag-la-palma/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolcezer fős világháborús tömegsírra bukkantak Belaruszban

Nyolcezer fős világháborús tömegsírra bukkantak Belaruszban

Egy második világháború idejéből származó, a becslések szerint több mint nyolcezer ember földi maradványait rejtő …