2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több mint kétmillió adag Pfizer-vakcina érkezik Szlovákiába

Hirdetés

Több mint kétmillió adag Pfizer-vakcina érkezik Szlovákiába

A szlovák egészségügyi minisztérium májustól Pfizer/BioNTech vakcinával oltaná a krónikus betegeket. Az Új Szó érdeklődésére a tárca megerősítette: a második negyedévre 2,2 millió adag Pfizer áll Szlovákia rendelkezésére, nagyobb szállítmány érkezik már a héten is várható. Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője hangsúlyozta: továbbra is a veszélyeztetett csoportok oltásának felgyorsítása a cél:

Tény, hogy jelenleg 100 ezer idős ember van a váróteremben, akik a Pfizer és Moderna oltóanyagára várnak. Az idősek oltása a prioritásunk, veszélyeztetett kategóriába tartoznak, ezért védeni kell őket. Minden az egyes vakcinák szállítmányain múlik, ha ezek száma ezt lehetővé teszi, a tárca nyitott a vitára az oltóanyag szabad kiválasztását illetően.

A 70 év felettieket ezentúl a krónikus betegek követik a sorrendben, a regisztráció után ők kapnak leggyorsabban időpontot. Jelenleg AstraZeneca-vakcinát adnak be azoknak is, akik egészségügyi gondokkal küszködnek, a Pfizer és Moderna kizárólag a 60 évnél idősebb emberek számára engedélyezett. A minisztérium szerint ez májustól megváltozik, AstraZeneca helyett Pfizert vagy Modernát kapnak az idősek és a betegek is.

Kapcsolódó

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/27/szlovakia-koronavirus-oltasi-strategia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Iskolás gyerekek ünnepelték a Putyin-korszakot

Iskolás gyerekek ünnepelték a Putyin-korszakot

Két-három tucat iskolás vonult fel a szibériai Vihorevka utcáin Vlagyimir Putyin orosz elnök portréival és …