2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több mint két tucat afrikai menekült holttestére bukkantak a sivatagban

Több mint két tucat afrikai menekült holttestére bukkantak a sivatagban

Az észak-afrikai ország belügyminisztériuma közleményében azt írta, hogy a holttesteket a közelmúltban fedezték fel a határ közelében, és azonnal kivezényeltek egy igazságügyi szakértői csoportot is, hogy kivizsgálják, mi is történhetett pontosan.

Az már korábban is köztudott volt, hogy a tunéziai biztonsági erők az elmúlt hónapokban elkezdték a menekültek egy részének kitelepítését a keleti part menti területekről. A menekültek elmondása szerint jelentős részüket egész egyszerűen a sivatagi határterületekre szállították, majd sokszor élelem és víz nélkül magukra hagyták őket. A hónap elején a tunéziai belügyminiszter megerősítette, hogy a határukon bejutni próbáló afrikai bevándorlók csoportjait visszaszorítják a sivatagi határterületekre, és ebben közösen lépnek fel Líbiával és Algériával.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/11/illegalis-menekultek-holttest-algeria-libia-sivatag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ukrán csapás történhetett Oroszország legfontosabb hídjánál

Ukrán csapás történhetett Oroszország legfontosabb hídjánál

A közösségi médiában jelent meg egy eddig meg nem erősített fotó, amely állítólag a híd …