2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több mint egymillióan vettek részt Moszkvában a Halhatatlan Ezred-felvonuláson

Hirdetés

Több mint egymillióan vettek részt Moszkvában a Halhatatlan Ezred-felvonuláson

Az orosz elnök hétfőn a hivatalában fogadta Artyom Zsogát, a donyecki “népi milícia” Szparta zászlóalj elesett parancsnoka, Vlagyimir Zsoga édesapját, akinek átnyújtotta fia posztumusz Oroszország Hőse kitüntetését. A zászlóaljparancsnok március 5-én vesztette életét volnovahai civilek menekítése közben.
Ha legalább egyetlen esély nyílt volna arra, hogy ezt a problémát más, békés eszközökkel oldjuk meg, természetesen éltünk volna vele. De nekünk ezt az esélyt nem adták meg” – hangoztatta a találkozón az orosz elnök, hozzátéve, hogy Moszkvának nem maradt más választása, mint a “különleges hadművelet” megindítása.

Feltétlenül győzni fogunk, mindent megteszünk, amit kell” – mondta az idősebb Zsogának, aki a zászlóalj élén a fia helyébe lépett.

Mariupolban Gyenyisz Pusilin, a donyecki “népköztársaság” vezetője, Konsztantyin Ivascseno, a városnak az új hatóságok által kinevezett polgármestere és Dmitrij Szablin orosz parlamenti képviselő két emléksétány alapkövét tette le. Az egyiket a városért elesett donyecki és orosz katonák, a másikat a 2014 és 2022 között életüket vesztett civilek emlékére fogják létrehozni.

Pusilin az ünnepségen azt hangoztatta, hogy Mariupol “örökre visszatért” a donyecki “népköztársaságba” és hogy “Oroszország örökre itt marad”. Mint mondta, az emberek az entitás területének teljes felszabadítása után dönthetnek majd a jövőjükről.Nem rejtette véka alá, hogy ugyanazt az elhatározást várja tőlük, mint 2014-ben: az elszakadást Ukrajnától. Az ígérte, hogy Mariupol ismét üdülőváros lesz.
A fasizmus áldozatainak mariupoli emlékművénél hétfőn lángot gyújtottak, amelynek tüzét a moszkvai ismeretlen katona sírjától lámpásban szállították el az Azovi-tengeri városba. Ugyanitt az orosz kormányzó Egységes Oroszország párt Ifjú Gárdája és Harcoló Testvériség Önkéntes Százada kibontotta a világ legnagyobb, 300 méter hosszú, 2100 négyzetméteres, az önfeláldozást és a bátorságot jelképező Szent György-szalagját.

Hirdetés

A Moszkvához közeli Koroljovban az OVD-Info nevű, tüntetők védelmével foglalkozó civilszervezet szerint őrizetbe vettek egy Jekatyerina Voroncova nevű nőt, aki a Halhatatlan Ezred-menetben háborúellenes felirattal vitte egy harcoló hozzátartozója fotóját. Ugyanez a csoport közölte, hogy Szentpéterváron előállították Szergej Szamszujev városi képviselőt – aki valamikor koncentrációs tábor rabja volt -, mert a Harkiv elleni orosz támadásban március 28-án meghalt Borisz Romancseko portréjával próbált meg beállni a menetbe.

A Rotonda Telegram-csatorna szerint Szentpéterváron ismeretlenek megtámadták Jelena Oszipova, 76 éves festőművészt is, aki háborúellenes plakátokkal akart felvonulni.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220509-tobb-mint-egymillioan-vettek-reszt-moszkvaban-a-halhatatlan-ezredfelvonulason.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tornádó volt egy cseh városban – videó

Az égi jelenség a 100 kilométerre keletre fekvő Pardubice közelében történt. Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20220517-tornado-alakult-ki-egy-cseh-varos-felett.html *Tisztelt Olvasó! …