2021. szeptember 21., keddMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több mint 700 ember halt meg a haiti földrengésben

Hirdetés

Több mint 700 ember halt meg a haiti földrengésben

A szombat esti, Haiti szigetének leginkább délnyugati részét sújtó, a Richter-skála szerinti 7,2-es erősségű földrengés túlélői után kutatnak. A helyi polgári védelem vasárnapi közleménye szerint 724-re emelkedett a szombaton hivatalosan bejelentett  304-hez képest – tudósít az MTI. 

A szombati erős földrengés leginkább a szigetország délnyugati részét sújtotta. A pusztítás mértékét még mindig nem sikerült pontosan felmérni.

Az amerikai földtani intézet szerint a földmozgás fészke 10 kilométer mélyen volt Petit Trou de Nippes település térségében, amely város a fővárostól, Port-au-Prince-től 150 kilométerre nyugatra található.

Haiti egyes partszakaszain 1-3 méteres hullámok alakultak ki az epicentrum közelében, ezért az amerikai figyelmeztető rendszer (US Tsunami Warning System) cunami figyelmeztetést adott ki, nem sokkal később azonban ezt hatályon kívül helyezték. A hatalmas rengés után már szombaton jelentős károkról és sérülésekről számoltak be, a jelentések szerint sok épület omlott össze – írja az Időkép.

Hirdetés

Az Independent beszámolója szerint Ariel Henry, Haiti miniszterelnöke szombaton azt mondta, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/15/haiti-foldrenges-halalos-aldozat-tulelok-kereses-oszaka-naomi-adomany-segitseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Nem hisz újabb hidegháborúban az amerikai elnök. Egy magas rangú washingtoni kormányzati tisztségviselő szerint Joe …