2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több mint 500 ember halálát okozta már a szudáni válság

Hirdetés

Több mint 500 ember halálát okozta már a szudáni válság

A tárca jelentése szerint a héten kihirdetett tűzszünet viszonylagos nyugalmat hozott, de Nyugat-Dárfúrban és a fővárosban, Kartúmban továbbra is harcok zajlanak.

A minisztérium jelezte: bővült az egészségügyi szolgáltatást nyújtó központok száma Kartúmban, és javult a kórházakkal való kommunikáció.

Emellett a szudáni kormány megállapodást kötött több baráti országgal, illetve nemzetközi és regionális szervezetekkel, hogy a rászorulók orvosi ellátáshoz jussanak.

Hirdetés

A 46 millió lakosú Szudánban április 15. óta zajlanak összecsapások a 2021-es katonai hatalomátvételt irányító Abdel Fattáh al-Burháni tábornok vezette hadsereg, valamint ellenlábasa és egykori helyettese, a Hemedti néven ismert Mohamed Hamdan Dagalo tábornok ellenőrzése alatt álló Gyorsreagálású Támogató Erők között. A konfliktus elől tízezrek kerestek menedéket a közeli országokban, és külföldi állampolgárok ezreit kellett evakuálni.

A felek között vasárnap éjfélig tűzszünet van érvényben.

A magyarok már hazatérhettek

Szijjártó Péter  április 26-án Laoszból élőben bejelentkezve közölte: a két utolsó magyar állampolgár, két gyermek is sikeresen elhagyta Szudán területét a Svédországgal történő együttműködésnek köszönhetően.

Korábban egy <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/04/29/szudan-halalos-aldozat-fegyveres-konfliktus-polgarhaboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nemsokára jelentést tesz a NASA ufóbizottsága

Nemsokára jelentést tesz a NASA ufóbizottsága

A 16 tagú testület, amely a fizikától az asztrobiológiáig különböző területek szakértőit tömöríti, tavaly júniusban …