2020. augusztus 13., csütörtökMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több ezres tüntetést tartottak Berlinben a járványügyi korlátozások ellen

Több ezres tüntetést tartottak Berlinben a járványügyi korlátozások ellen

Feloszlatta a német rendőrség Berlinben a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen szervezett szombati tüntetést, írja az MTI. A rendőrség azzal indokolta a fellépést, hogy a demonstráció szervezői nem biztosították az egészségügyi előírások betartását. A hatóságok szerint 20 ezer fős tömeg vonult át a belvároson a Brandenburgi kapuig, a szervezők számításai szerint viszont 1,3 millió tiltakozó vett részt a megmozduláson. 

A BBC tudósítása szerint alapvetően békésen zajlott a tüntetés, kevesen viseltek szájmaszkot, a transzparenseken olyan szövegeket voltak olvashatóak, mint hogy “korona, vaklámra”, illetve “arra kényszerítenek minket, hogy szájkosarat viseljünk.” A Tagesspiegel szerint a több ezres megmozduláson nagyrészt szélsőjobboldaliak és különböző konteóhívők jelentek meg. Az MTI beszámolója szerint többen azt kiabálták, hogy “a koronavírus-világjárvány a legnagyobb összeesküvés-elmélet”. Ellentüntetők is megjelentek a helyszínen, de a rendőrség távol tartotta egymástól a két tábort. 

Tüntetők Berlinben augusztus 1-én.

Tüntetők Berlinben augusztus 1-én.

Fotó: Fabrizio Bensch / Reuters

 Jens Spahn német egészségügyi miniszter bírálta a tiltakozókat amiért nem tartották be a járványügyi előírásokat.  Elismerte, hogy az embereknek világjárvány idején is joguk van tüntetni, de nem így, ahogy az szombaton történt. “Józan ész, kitartás és összefogás kell ahhoz, hogy a pandémiát legyőzzük” – írta a Twitteren. Saskia Esken, a szociáldemokrata párt (SPD) társelnöke még élesebben fogalmazott; szerinte megmozdulásukkal előidézik a járvány második hullámát és a védekezés sikerét kockáztatják. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/01/berlin-tuntetes-feloszlatas-rendorseg-koronavirus-jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírus: Ausztriában többhetes rekordon az új fertőzöttek száma

Koronavírus: Ausztriában többhetes rekordon az új fertőzöttek száma

Ausztriában többhetes rekordon a napi új fertőzöttek száma. Horvátországban a számuk újra meghaladta a százat. …