2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több ezer gondozatlan sírt hantolhatnak ki Nagyváradon

Hirdetés

Több ezer gondozatlan sírt hantolhatnak ki Nagyváradon

A nagyváradi hírportálnak Liviu Andrica, a temető felügyeletét ellátó közterület-fenntartó hatóság (ADP) igazgatója elmondta: a Rulikowski temetőben található 60 ezer sírhely közül mintegy 11 ezret nem gondoznak, vagy évek óta nem fizették utánuk a bérleti díjat.A temetőgondnokság helyhiány miatt úgy döntött, a következő években kihantoltatja és ismét bérbe adja ezeket. Andrica szerint előbb a régebbi sírokat mérik fel, melyek után 8-10 éve nem fizetik a bérleti díjat a halottak hozzátartozói.

A leszármazottakat levélben értesítik az utolsó ismert címükön a tervről, majd egy év után megismétlik a procedúrát. Ha az ezt követő három hónapon belül sem jelentkezik a hozzátartozó, kihantolják és ismét bérbe adják a sírhelyet.

Utóbbit évek óta tervezik bekapcsolni a turisztikai körforgásba, művészettörténeti szempontból ez a temető legértékesebb része. Ide temetkeztek a progresszív neológ irányzathoz tartozó gazdag és művelt nagyváradi vállalkozók, akik a város szecessziós palotáit építtették. Síremlékeiket is építészekkel terveztették, így sok közülük különös művészeti értékkel bír.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230131-tobb-ezer-gondozatlan-sirt-hantolhatnak-ki-nagyvaradon.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megszökött egy tigris Georgiában a tornádó után, senki nem tudja hol lehet

A georgiai rendőrség és az állatkerti gondozók egy szökött tigrist keresnek, miután Georgia egyes részein …