2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több évre szóló védelmi együttműködésben állapodott meg az Egyesült Államok és India

Több évre szóló védelmi együttműködésben állapodott meg az Egyesült Államok és India

Mind a haderők, mind a két ország hadiipara közötti együttműködésre kiterjedő megállapodás célja egyrészt válságálló ellátási láncok kialakítása, másrészt Kína ázsiai dominanciájának ellensúlyozása, harmadrészt lazítani akarják az indiai hadsereg függőségét az orosz fegyverektől − közölte az MTI.

Lloyd Austin amerikai és Rádzs Nath Szingh indiai védelmi miniszter tárgyalásuk során „az újfajta technológiák közös fejlesztésében, valamint a már létező rendszerekben meglévő és újak kifejlesztésében felmerülő lehetőségek feltárásában” állapodott meg, de szó esett közöttük a regionális biztonsági kérdésekről, az űrtechnológiáról, a kiberteret és a mesterséges intelligenciát érintő kérdésekről is.

A védelmi ipari együttműködés a hírszerzés és a felderítés állandó együttműködését és a kapcsolattartást is előírja.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/06/05/vedelmi-egyuttmukodes-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lezuhant egy repülőgép Szlovákiában

A Mentőszolgálati Műveleti Központ (OSZZS) operatív központja a segélyvonalon kapott tájékoztatást arról, hogy lezuhant egy …