2021. február 24., szerdaMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több amerikai halt meg a koronavírusban, mint három nagy háborúban összesen

Hirdetés

Több amerikai halt meg a koronavírusban, mint három nagy háborúban összesen

A korai becsléseket is túlszárnyalva hétfőre meghaladta a félmilliót a Covid–19 halálos áldozatainak száma az Egyesült Államokban. Ezzel pedig több amerikai halt meg az ország területén tomboló járványban, mint az első és a második világháborúban, valamint a vietnami háborúban összesen. 

Ez a halálozási arány pedig nem is volt elkerülhetetlen, sokkal inkább annak az eredménye, hogy sikertelenül kezelték a kórokozó terjedését – mondta a New York Timesnak (NYT) Jeffrey Shaman, a Columbia Egyetem professzora. 

A New York-i lap felhívja a figyelmet, hogy

Hirdetés

míg az Egyesült Államok a világ népességének csupán 4,25 százalékát adja, a globális koronavírus-halálesetek mintegy 20 százaléka ott következett be. 

A Covid–19 vált a szívbetegségek és a rák mellett a halálozások fő okává, a friss számok alapján nagyjából 670 amerikaira egy koronavírusos haláleset jut. 

A járvány tavalyi kitörésének elején

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/23/usa_koronavirus_rekord_500_ezer_merfoldko/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Főleg oroszok, beloruszok és ukránok kérnek menedékjogot Lengyelországban

Főleg oroszok, beloruszok és ukránok kérnek menedékjogot Lengyelországban

Felére csökkent a menedékkérők száma Lengyelországban, a legtöbben Oroszországból, Belorussziából és Ukrajnából érkeznek − írja a …