2024. március 2., szombatMa Lujza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.03.02. Lujza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tizennyolc holttestet találtak egy görögországi erdőben

Hirdetés

Tizennyolc holttestet találtak egy görögországi erdőben

Az északkelet-görögországi, a török határtól nem messze lévő Evrosz régiót erdőtüzek pusztították az utóbbi időben.  Itt találtak rá 18 ember holttestére, akik feltehetően illegális bevándorlók voltak. A tűzoltóság szóvivője, Janisz Artopoiosz elmondta,

vizsgálják annak lehetőségét, hogy a kedden talált 18 áldozat illegálisan lépett-e Görögországba, mivel nem érkezett bejelentés eltűnt lakosokról.

Egy halottkém és egy nyomozócsoport tart a helyszínre, hogy pontosabb információkkal tudjanak szolgálni az áldozatokról – írja a BBC News.

Erdőtűz az északkelet-görögországi régióban 2023. augusztus 22-én

Hirdetés

Erdőtűz az északkelet-görögországi régióban 2023. augusztus 22-én

Fotó: Sakis Mitrolidis / AFP

A lángok Alexandroupoliszt – az erdős területhez közeli települést – is elérték. A lángok hétfő óta terjednek a város közelében lévő Dadia nemzeti parkban. A város kórházából elszállították a betegeket: az újszülötteket és az intenzív osztályon kezelt pácienseket a város kikötőjében kijelölt kompra evakuálták.

Korábban egy Alexandroupoliszhoz közeli faluból is jelentettek egy halálesetet, amelynél úgy vélték, szintén illegális bevándorló volt az áldozat. A mentőszolgálatok mobiltelefonos üzeneteket küldtek a környező területekre, amelyben arra kérték az embereket, hogy hagyják el a várost.

Evrosz régió az egyik legfrekventáltabb […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/22/gorogorszag-illegalis-bevandorlas-erdotuz-evros-halalesetek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …