2023. június 8., csütörtökMa Medárd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.08. Medárd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tizennégy magyart menekítettek ki a polgárháborúba sodródott Szudánból

Hirdetés

Tizennégy magyart menekítettek ki a polgárháborúba sodródott Szudánból

Facebookon számolt be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról, hogy a polgárháborúba sodródott Szudánból tizennégy magyar és negyvennyolc külföldi állampolgárt menekítettek ki, akik búvárkirándulás céljából voltak az afrikai ország partjainál.

A konfliktus kitörése után a magyar diplomácia felvette velük a kapcsolatot, majd a segítségükkel Szudán helyett Egyiptom felé vették az irányt. A kimenekítettek már biztonságban vannak Egypitomban, ahonnan akár még a hétvégén visszatérhetnek Magyarországra a kairói nagykövetség segítségével. A magyar külügyminiszter kiemelte, a mostani evakuáció magyar vezetésű volt, ám abban más nemzetek is részt vettek. 

A tárcavezető hozzátette, jelenleg nyolc magyar állampolgár tartózkodik Szudánban, akikkel elmondása szerint folyamatos kapcsolatban állnak, és arra készülnek, hogy amint a biztonsági körülmények adottak lesznek, őket is evakuálják.

Egyelőre a repterek használhatatlanok, tehát az evakuációs kísérleteket nem lehet megindítani

Hirdetés

– fogalmazott, majd hozzátette, a magyar kormány kapcsolatban van azokkal az országokkal, amelyeknek szintén vannak állampolgáraik Szudánban, és amennyiben valamelyik ország evakuációs művelete megkezdődne, a többi nemzet tagjai is számíthatnak a segítségre.

Rövid bejelentését azzal zárta, hogy a fejleményeket követik, és mindent megtesznek a magyar […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/04/22/szudan-polgarhaboru-szijjarto-peter-evakuacio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Váratlan fordulat: most dőlhet el a háború

A Kreml közleményéből kiderült, hogy az energetikai, kereskedelmi és turisztikai együttműködés volt a fő beszédtéma …