2021. március 1., hétfőMa Albin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.03.01. Albin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tizenhárom túsz holttestét találta meg a török katonaság

Hirdetés

Tizenhárom túsz holttestét találta meg a török katonaság

Tizenhárom, korábban elrabolt török állampolgár holttestére találtak rá egy barlangban török katonák az észak-iraki Gara térségben – írja az MTI. A térségben szerda óta török légi és szárazföldi egységek folytattak műveletet a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyveresei ellen. 

Hulusi Akar török védelmi miniszter most közölte: a beavatkozás egyik célja az volt, hogy a PKK által elhurcolt török állampolgárokat megmentsék, de erről korábban – biztonsági okok miatt – nem tájékoztatták a nyilvánosságot. 

A tárcavezető kifejtette: két élve elfogott PKK-s milicista elmondása szerint a barlang őrzéséért felelős társuk a hadművelet kezdetekor ölte meg a török állampolgárokat. 

Tizenkét ártatlan és fegyvertelen török állampolgárt gyilkoltak meg

Hirdetés

– hangsúlyozta a miniszter.

A védelmi miniszter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy súlyos csapást mértek a PKK állásaira a térségben, amelyet ellenőrzésük alá vontak. A művelet során három török katona meghalt, további három megsebesült, a török egységek a PKK 48 emberével végeztek, kettőt pedig élve fogtak el – közölte. 

A PKK-t nemcsak a török kormányzat, hanem a világ közösségének jelentős része is terrorszervezetnek tartja. A szervezet 1984 óta folytat fegyveres felkelést Délkelet-Törökországban a kurd kisebbség függetlenségéért, de főhadiszállása az Irak északi részén fekvő Kandil-hegységben van. 

A török hadsereg a légierő és kisebb szárazföldi egységek bevetésével a múltban is rendszeresen hajtott végre műveleteket az iraki határ túloldalán. 

A török biztonsági erők és a PKK közötti több évtizedes konfliktusban emberek tízezrei vesztették már életüket.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/14/torokorszag_irak_elrabolt_emberek_kurdisztan_pkk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy Moszkvához közeli büntetőtelepre szállították Alekszej Navalnijt

Egy Moszkvához közeli büntetőtelepre szállították Alekszej Navalnijt

Átszállították Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust egy Moszkvától nem messze lévő büntetőtelepre, hogy ott töltse …