2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Titkosszolgálati jelentés fedte fel Észak-Korea terveit

Hirdetés

Titkosszolgálati jelentés fedte fel Észak-Korea terveit

Észak-Korea egy újabb katonai kémműhold fellövését készíti elő, ami a végső fázisában van – számolt be a Kyodo News a dél-koreai nemzeti hírszerző szolgálat (NIS) jelentésére hivatkozva.

Mint írtuk, Észak-Korea első katonai felderítő műholdja még májusban zuhant a tengerbe az indítása után. A rakéta és a műhold maradványait dél-koreai és egyesült államokbeli szakértők elemezték, majd megállapították, hogy a kémműholdnak nem volt katonai haszna.

Az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán is elítélte Észak-Korea május 31-i műholdfellövését, mivel megsértették az ENSZ határozatait, amelyek megtiltják az atomfegyverrel rendelkező államoknak a ballisztikusrakéta-technológia alkalmazását.

Hirdetés

A lap szerint augusztusban szintén sikertelenül indítottak műholdakat szállító rakétákat, majd októberben egy harmadik kísérletre is sor kerül.

Észak-Korea teszteket végzett a rakétahajtóművön és a hordozórakétán, ami azt jelzi, hogy a végső előkészületek már folyamatban vannak.

Emellett az Észak-Koreában található Tongcsang-ri nevű rakétakilövő állomáson járműveket és üzemanyag-szállítási személyzetet is észleltek.

A dél-koreai hírszerző szolgálat szerint Észak-Korea olyan technikai tanácsokat kapott Oroszországtól, amivel a sikeres kilövés esélyét növelhetik. A szöuli hírszerzés arról is beszámolt, hogy Észak-Korea augusztus óta legalább <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/11/01/eszak-korea-katonai-kemmuhold-titkosszolgalat-izrael-oroszorszag-ukrajna/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …