2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tisztogatási akciót indított a jordániai hadsereg, őrizetben a királyi család egyik tagja is

Hirdetés

Tisztogatási akciót indított a jordániai hadsereg, őrizetben a királyi család egyik tagja is

 A jordániai hatóságok biztonsági okokra hivatkozva őrizetbe vettek pénteken több befolyásos ammáni tisztségviselőt, közöttük Abdullah király egyik volt tanácsadóját, a királyi család egyik tagját, és házi őrizetbe került Hamza bin Huszein volt trónörökös, akit a hadsereg vezérkari főnöke arra figyelmeztetett, hogy ne ássa alá az ország biztonságát és stabilitását.

Az őrizetbe vételek tényleges és konkrét oka egyelőre nem ismert, de ügyet jól ismerő szakértők  szerint az ország megingatására irányuló összeesküvés van a hátterében – írta az MTI..

Két, nevének elhallgatását kérő vezető a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy a biztonsági erők a házában kihallgatták Abdullah király féltestvérét, Hamza bin Husszein volt trónörököst is, de őt nem vették őrizetbe.

Az al-Arabíja hírtelevízió és a BBC később közzétett egy videofelvételt, amelyen Hamza bin Huszein azt mondja, hogy házi őrizetben van saját otthonában, és a hatóságok nem engedik, hogy elhagyja a házát, illetve kapcsolatba lépjen bárkivel, beleértve a családtagjait. Elvették a mobiltelefonját, és nincs hozzáférése az internethez sem. Szerint őrizetbe vették a testőreit. A volt trónörökös leszögezte, hogy nem vett részt semmilyen összeesküvésben. Az ammáni vezetők szerinte korruptak és alkalmatlanok az ország irányítására. Hamza szerint őt arról tájékoztatták, hogy azért büntetik, mert részt vett egy olyan összejövetelen, amelyet bírálták a királyt. Személy szerint őt ezzel nem vádolják.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/04/jordania-kiralyi-csalad-tisztigatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét diákokat raboltak el Nigériában

Ismét diákokat raboltak el Nigériában

Egyetemre támadtak a fegyveresek az észak-nigériai Kaduna államban, több hallgatót elraboltak, az intézmény egyik alkalmazottját pedig …