2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / The New York Times: Rengeteg a szélhámos az amerikai önkéntesek közt Ukrajnában

Hirdetés

The New York Times: Rengeteg a szélhámos az amerikai önkéntesek közt Ukrajnában

Mint a lap írta, egy évvel ezelőtt több ezer amerikai utazott Ukrajnába: egyesek harcolni mentek, mások pedig az ígérték, hogy pénzt és ellátmányt juttatnak az országba.

Azonban a The New York Times birtokába jutott dokumentumom szerint sok esetben másképp alakultak a dolgok, és az Ukrajnába utazó önkéntesek visszaéltek az emberek bizalmával.  A lap által megszerzett katonai feljegyzésekben ugyanis az áll, hogy

néhányan egyszerűen lenyúlták a pénzt az adományozóktól – akik sok esetben dollármilliókat adtak, hogy Ukrajnát segítsék.

Hirdetés

Az amerikai lap számos konkrét példát is hozott arra, hogy az Ukrajnába utazó önkéntesek milyen visszaéléseket követtek el. Mint írták, már az amerikai hatóságok is vizsgálódnak egy korábbi tengerészgyalogos ügyében, aki a gyanú illegálisan szállíthatott különféle technológiai eszközöket és fegyvereket Ukrajnába. 

Az amerikai hadsereg egy másik volt katonája pedig azt állította, hogy az ukrán hadseregbe akar beállni, de Ukrajnába érkezve egyszerűen átállt az oroszok oldalára.

Egy connecticuti férfiről kiderült: hazudott arról, hogy katonai szolgálatot teljesít Ukrajnában, de ennek ellenére rengeteg  amerikai fegyverhez hozzájutott. Egy volt építőipari munkás pedig azt a tervet eszelte ki, hogy hamis útlevelek segítségével harcosokat csempészne be Pakisztánból és Iránból.

The New York Times  szerint ezeknek a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/03/25/haboru-orosz-ukran-konfliktus-ukrajna-egyesult-allamok-katonak-onkentesek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb megdöbbentő videón az ukrán katasztrófa

Az orosz megszállás alatt álló területen lévő gát felrobbantásáról először az orosz médiában jelentek meg …