2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / The New York Times: Rendkívül nehéz lesz az orosz–ukrán háború második éve

Hirdetés

The New York Times: Rendkívül nehéz lesz az orosz–ukrán háború második éve

A cikk elején felidézték, hogy egy évvel ezelőtt még az amerikai közvélemény nem tartotta fontosnak Ukrajna támogatását, hiszen „a legtöbb amerikai tíz próbálkozás után sem találta volna meg az országot a térképen”. Ezzel szemben most a közvélemény szinte egyosztatúan azt vallja, hogy Ukrajnát támogatni kell, még úgy is, hogy emiatt fennáll az Oroszországgal való közvetlen konfliktus veszélye.

The New York Times újságírója szerint e jelenség egyik magyarázata az lehet, hogy az Egyesült Államok egyelőre csak fegyvereket és pénzt kockázat, miközben az ukránok az életüket áldozzák fel. A másik magyarázat az lehet, hogy a közvélemény ráébredt, hogy az Egyesült Államok nem engedheti meg magának, hogy ne játsszon szerepet a világ politikájának alakításában, ha biztonságban akarja tudni magát (ahhoz hasonlóan, ahogy ez megtörtént nyolc évtizeddel ezelőtt is, amikor az éveken át tartó izolacionizmus után is elérte a II. világháború az amerikaiakat).

A szerző azzal érvel, hogy az utóbbi nyolc évtizedben azért sikerült elkerülni egy nagy, a világot destabilizáló háborút, mert az Egyesült Államok és a NATO által fenntartott liberális világrend megakadályozta, hogy a tekintélyelvű nagyhatalmak lerohanják gyengébb szomszédaikat. Mint írta, a Nyugat ennek a világrendnek a védelmében, vagyis a saját érdekeit is szem előtt tartva állt ki ennyire egyértelműen Ukrajna mellett. Rossz hír azonban, hogy

MÍG (AZ ÚJSÁGÍRÓ SZERINT) A HÁBORÚ ELSŐ ÉVE A NYUGATI SZÖVETSÉGESEK SZÁMÁRA „VISZONYLAG KÖNNYŰNEK” BIZONYULT, A MÁSODIK ÉV AZ EDDIGINÉL NAGYOBB ÁLDOZATOKAT KÖVETELHET TŐLÜK IS – ÉS EZ AKÁR ELBIZONYTALANÍTHATJA ŐKET ABBAN, HOGY A VÉGSŐKIG KELL-E TÁMOGATNI UKRAJNÁT.

Hirdetés

Mint írta, mostanra egyértelművé vált, hogy Vlagyimir Putyin nem hátrál meg, és még nagyobb erőket fog megmozgatni azért, hogy megtörje Ukrajnát. Ennek jele a tavaly ősszel elrendelt orosz mozgósítás, amelynek részeként az orosz elnök akár 500 ezer, frissen besorozott és kiképzett katonát is frontra küldhet (a hivatalos orosz jelentések csak 300 ezer ember behívásáról szóltak, de vannak olyan értesülések, miszerint ennél több embert sorozhattak be valójában – a szerk.). 

Jobb lenne-e lepaktálni Putyinnal? 

A The New York Times […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/06/orosz-ukran-haboru-new-york-times-velemeny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Helikopterbalesetben meghalt meg két louisianai rendőr

A hatóságok szerint a rendőrség helikoptere egy autópálya mellett lévő nádas mezőre zuhant. A repülési …