2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / The New York Times: Irak szabadabb hely lett az invázió után – de jobb nem

Hirdetés

The New York Times: Irak szabadabb hely lett az invázió után – de jobb nem

Irak ellen az első légicsapásokat 2003. március 19-én hajtották végre az amerikaiak, majd március 20-án a szárazföldi hadműveletek is megkezdődtek. A The New York Times most több tucat irakit kérdezett meg arról, hogy az események után 20 évvel milyennek látják a saját országukat.

A lap szerint ma Irak

EGY TERMÉSZETI ERŐFORRÁSOKBAN GAZDAG, DE NAGYON KORRUPT ÉS INSTABIL ORSZÁG, AMELY A SAJÁT ÁLLAMPOLGÁRAINAK BIZTONSÁGÁT SEM KÉPES GARANTÁLNI.

Hirdetés

The New York Times járt az amerikaiak által lebombázott Falludzsa városában is. A városi temető gondozója azt mondta a lap tudósítójának, hogy szerinte a temetőben több száz-több ezer „mártír” lehet, akiket az amerikai katonák öltek meg. 

Szinte nincs olyan ember, aki ne vesztett volna el valakit 

A NYT riportere szerint szinte nincs olyan iraki, aki ne veszített volna el legalább egy hozzátartozót vagy ismerőst az invázióban, és ez mind a mai napig kísérti őket. Ennek az egyik legszörnyűbb példáját a 23 éves Waleed Dhahi élettörténete jelenti. Az amerikai lap szerint

a falludzsai temetőben a férfi családjának 27 tagja fekszik, akik mind Falludzsa 2004. április 6-án történt bombázásában haltak meg. 

A család legkisebb sírján három név, három csecsemő neve található, akiket együtt temettek el. Waleed Dhahi egyedüliként túlélte a bombázást, de az összes rokona meghalt, az egyik szemét elvesztette, és a lábában mind a mai napig benne van egy repeszdarab. 

Rossz véleményem van az amerikaiakról, mert ha valaki jön, és megöli a családomat, és nem tudok harcolni ellenük, akkor nem tehetek mást, mint hogy gyűlölöm őket. Persze az élet folytatódik, és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/03/20/irak-invazio-20-eves-evfordulo-new-york-times-velemeny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb megdöbbentő videón az ukrán katasztrófa

Az orosz megszállás alatt álló területen lévő gát felrobbantásáról először az orosz médiában jelentek meg …