2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / The Globalist: Orbán Viktor mindenben egy mini-Putyinra hasonlít, kivéve egy dologban

Hirdetés

The Globalist: Orbán Viktor mindenben egy mini-Putyinra hasonlít, kivéve egy dologban

Stephen Richter, a The Globalist főszerkesztője és Olekszij Bayer, ugyanennek az amerikai kiadványnak a vezető szerkesztője a Gazeta Wyborcza című lapnak írt cikket, amelyben úgy fogalmaznak: 

„A szövetségesek felidézhetik a Kreml régi ultimátumát, hogy a NATO visszaadja az 1997 előtti határokat, hogy felrázza Magyarországot. Az augusztus eleji dzsiddai találkozó óta az ukrajnai háború tárgyalásos befejezéséről szóló párbeszéd meredeken romlott. A különböző országok kormányképviselői azon küszködtek, hogy milyen feltételeknek kell teljesülniük ahhoz, hogy a tárgyalások megkezdődhessenek. Az életképes kompromisszum megtalálásának nehézségét az okozza, hogy Oroszország és Ukrajna álláspontja nagyon távol áll egymástól”.

A háborúnak nem lehet véget vetni béketervvel

A szerzőpáros szerint Kijev Oroszország egyik követelésébe sem fog beleegyezni, éppen ezért „az ukrajnai háborút nem lehet béketervvel megállítani” – idézi a Mandiner szemléje, amelyet a CEPER, Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója készített a lap számára.

A The Globalist szerzői szerint ugyan a Moszkva által szabott feltételek elfogadhatatlanok, ez is egyfajta eredménynek számít, ugyanis Vlagyimir Putyin orosz elnök 2021 decemberében, két hónappal Ukrajna teljes körű inváziójának megkezdése előtt ultimátumot adott az Egyesült Államoknak, amelyben azt követelte, hogy a NATO térjen vissza, ahhoz, ami 1997-ben volt, vagyis a kelet-európai volt kommunista országok és a három balti állam csatlakozása előtt.

Hirdetés

Orbán Viktor mint mini-Putyin

A szerzők szerint a háború elmúlt másfél évében Oroszország azt bizonyította, hogy erői rosszul vannak ellátva, és inkább hasonlítanak egy „szervezetlen hordához”, mintsem egy modern hadseregre. 

A NATO-nak azonban talán nevetnie kellene Putyinon. Vissza kellene térnie a régi ultimátumhoz, mint jóakaratú […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/31/haboru-orosz-ukran-konfliktus-oroszorszag-ukrajna-nato-vlagyimir-putyin-orban-viktor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …