2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Terrortámadástól tartanak több dél-koreai nagykövetségen

Hirdetés

Terrortámadástól tartanak több dél-koreai nagykövetségen

A szöuli hírszerzés szerint nagy a valószínűsége, hogy Phenjan terrorcselekményeket fog végrehajtani dél-koreai diplomaták ellen. Észak-Korea mindazonáltal rendre tagadja a vádakat – adta hírül az MTI.

A készültséget az ötfokozatú veszélyjelző skála harmadik szintjéről negyedikre, „figyelmeztetésről” riasztásra” emelték – jelentették a kormányhivatalnokok.

Ahogy az Index beszámolt róla, április végén Dél-Korea hadserege jelezte, hogy Phenjan több rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tenger felé. A hivatalos észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA szerint a hadgyakorlatot az ország vezetője, Kim Dzsongun irányította.

A gyakorlat célja a nukleáris robbanófejjel ellátott rakéták kilövésére alkalmas „szupernagy” rakétavetők tesztelése volt, amelyek az azonnali ellentámadásra kiterjedő képességük terén fontos szerepet töltenek be az állam nukleáris haderejének megerősítésében.

Hirdetés


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/02/del-korea-terrortamadas-terrorkeszultseg-fokozat-nagykovetseg-konzulatus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb milliárdos merülne le a Titanic roncsaihoz

Larry Connor ohiói iparmágnás és kalandor, valamint Patrick Lahey mélytengeri felfedező, a Triton Submarines társalapítója …