2020. október 29., csütörtökMa Nárcisz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2020.10.29. Nárcisz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Terroristák végeztek ki egy másodjára elrabolt svájci misszionáriust Maliban

Terroristák végeztek ki egy másodjára elrabolt svájci misszionáriust Maliban

Terroristák megöltek egy négy éve elhurcolt svájci misszionáriust Maliban – közölte a svájci külügyminisztérium péntek este.

A gyilkosságért a 2017 tavaszán alakult Dzsamaat Nuszrat al-Iszlam va al-Muszlimin nevű iszlamista terrorszervezet felelős, amely szoros kapcsolatban áll az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal. A tárca közlése szerint a francia hatóságok értesítették a nő haláláról svájci kollégáikat. Úgy tudni, a Bázelből származó misszionáriust egy hónapja gyilkolták meg fogva tartói. A nő több éve végzett misszionárius tevékenységet Timbuktuban, amikor 2016 elején a szélsőségesek elhurcolták. A svájci állampolgárt már korábban, 2012 áprilisában is elrabolták iszlamisták.

Ignazio Cassis svájci külügyminiszter elítélte a kegyetlen tettet és részvétét nyilvánította az áldozat hozzátartozóinak. Megfogadta, hogy Svájc mindent megtesz a körülmények feltárása és a misszionárius földi maradványainak megtalálása érdekében. Hozzátette, hogy kapcsolatba lépnek az ideiglenes mali vezetéssel is. Ignazio Cassis emlékeztetett arra, hogy a svájci hatóságok többször is megpróbálták elérni a túsz szabadon engedését, és folyamatos kapcsolatot tartottak az áldozat családjával.

A bamakói kormány csütörtök éjszaka jelentette be, hogy Maliban működő dzsihadista csoportok […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/09/mali_terrorizmus_iszlam_svajc_kivegzes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Huszonöt éve történt a világ legsúlyosabb metróbalesete

Huszonöt éve történt a világ legsúlyosabb metróbalesete

Az akkor még szovjet tagköztársaság Azerbajdzsán fővárosában 1951-ben kezdtek bele a metró megépítésébe, az első …