2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Térképen mutatjuk, hogyan nyomulnak előre az ukránok

Hirdetés

Térképen mutatjuk, hogyan nyomulnak előre az ukránok

Az ukrán hadsereg jelentése szerint négy kisebb települést foglaltak vissza a csapataik, miután bekerítették azokat. A védelmi minisztérium egyik tanácsadója, Jurij Szaksz szerint ezzel biztosították azt, hogy

Harkivot az orosz lövegek már nem tudják lőni. 

Hirdetés

„A hadműveletek Harkiv környékén, különösen a várostól északra és északkeletre sikertörténetnek nevezhetőek. Az ukrán sereg képes volt arra, hogy a háborús bűnösöket az orosz tüzérség hatókörén kívülre szorítsa vissza” – mondta. (Rakétával persze továbbra is elérhetik a várost az oroszok, de ez többé-kevésbé egész Ukrajnára igaz).

A hírt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is megerősítette, aki megköszönte az „emberfeletti” erőfeszítéseket a katonáknak, de közben attól is óva intett, hogy az emberek túlértékeljék a sikereket.

Figyelmeztetni akarom az embereket – különösen a frontvonal mögött lévőket – arra, hogy ne túlozzák el az érzelmeket. Nem szabad olyan, morális nyomással járó légkört létrehoznunk, amelyben hetente vagy akár naponta bizonyos győzelmeket várunk a hadseregtől

mondta az ukrán elnök. Hozzátette: mindemellett a hadsereg mindent megtesz azért, hogy felszabadítsák az elfoglalt településeket, amelyek közt név szerint említette Herszont, Melitopolt, Bergyanszkot és Mariupol városait.

Lecsaphatnak az utánpótlásra

A harkivi előrenyomulásnak egyes szakértők szerint másik fontos jelentősége is van, szerintük ugyanis az ukránok ezzel veszélyeztethetik az oroszok utánpótlási útvonalait is,

mivel már az orosz–ukrán határt is megközelítették.

Ezáltal pedig közel kerültek az orosz hadsereg déli előrenyomulását biztosító utánpótlási útvonalakhoz, ahonnan már csapást is mérhetnek rájuk. „Arra törekszenek, hogy áttörjenek a fronton és megkerüljék az oroszokat, majd elvágják az ellátásukat, mivel ez amúgy is az oroszok egyik legnagyobb gyengéje” – mondta ezzel kapcsolatban Neil Melvin, a brit Royal United Services Institute (RUSI) szakértője. 

Térképeken az előrenyomulás, ellentámadás jöhet

Az ukrán csapatok feltételezett előrenyomulásáról több kutatóintézet, köztük az Open Source Intelligence (OSINT) is térképet készített.

There are warnings from reliable sources of a potential #Russian attack out of <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/11/haboru-oroszorszag-ukrajna-harkiv-telepulesek-visszafoglalasa-terkepek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiengedték a börtönből Amerika leggyűlöltebb emberét

Kiengedték a börtönből Amerika leggyűlöltebb emberét

Mint azt megírtuk, a korábbi menedzser azzal szerzett kétes hírnevet magának, hogy 2015-ben a startup cége …