2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Térképen mutatjuk az Európa-szerte tomboló erdőtüzeket

Hirdetés

Térképen mutatjuk az Európa-szerte tomboló erdőtüzeket

Több európai országban, köztük Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és hazánkban is küzdenek a tűzoltók a több tízezer hektáron tomboló erdőtüzekkel, miközben soha nem látott szárazság tombol az egész kontinensen.

Görögország

Az Indexen is beszámoltunk róla, hogy június elején Athén közelében erdőtüzek pusztítottak, a lángok pedig több mint hét órán át tomboltak a környéken, ahol házakat és gépkocsikat is megrongáltak.

Július elejére egy hét leforgása alatt 378 erdőtűzről számoltak be az ország területén, ami a hónap közepére további száz esettel bővült. Görögország európai segítséget kapott, hat országból több mint kétszáz tűzoltó segítette az oltási munkálatokat.

Hirdetés

Július második felében Athéntól északra, Leszbosz szigetén a hegyi erdőkben keletkeztek tüzek az egyik nyaralóhely tengerparti házai között.

Franciaország

A nyár elején vörös riasztást adtak ki Franciaországban, ahol több melegrekord is megdőlt, néhány nappal korábban pedig fenyőerdők égtek az ország déli részén. A helyszínen több száz tűzoltó küzdött a lángba borult erdővel.

Franciaországban több mint 16 ezer embert evakuáltak lakhelyükről a délnyugaton pusztító erdőtüzek miatt, Teste-de-Buch és Landiras térségében terjedtek el.

Vasárnap 250 hektár fenyőerdő vált lángok martalékává, ahol mintegy háromszáz tűzoltó küzdött a lángok megfékezéséért, közülük négyen meg is sérültek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/01/europa-erdotuz-franciaorszag-magyarorszag-spanyolorszag-olaszorszag-gorogorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tragédia a zenei fesztiválon, halálos áldozatot is követelt a szörnyű vihar

A Valenciától délre, Cullera városában rendezett Medusa elektronikus zenei fesztivált szombat hajnalban heves vihar érte. …