2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Terjed a madárinfluenza Japánban, 143 ezer tyúkot levágnak

Hirdetés

Terjed a madárinfluenza Japánban, 143 ezer tyúkot levágnak

Erősen patogén, vagyis nagyon fertőzőképes madárinfluenza terjedéséről számoltak be a japán hatóságok, ami miatt 143 tojótyúkot leölnek.

Az állatokat egy Akita prefektúrában található farmon ölik le; a környéket egyben 10 kilométeres karantén alá is vonták.

A jelenlegi helyzetben úgy véljük, hogy a madárinfluenza [ezen változata] nem tud emberre terjedni a csirkék húsának vagy tojásának fogyasztása által

– áll a japán mezőgazdasági minisztérium közleményében. 

Hirdetés

Ez az első madárinfluenza-járványgóc Japánban a 2021-es téli szezonban. Az előző télen számos farmon felbukkant a fertőzés, akkor mintegy 3 millió csirkét kellett levágni (az országban összesen 323 millió körül lehet az állatok száma). 

Japán mellett Kínában is terjed a madárinfluenza, ráadásul az a változat (H5N6) emberre is fertőző, ami miatt néhány epidemiológus már megkongatta a vészharangot. Kínában október végéig csak 21 fertőzöttről számoltak be, ők azonban súlyosan megbetegedtek, és közülük 6-an meg is haltak. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/10/madarinfluenza-japan-143-ezer-csirke/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pegasusszal hallgatták le az amerikai külügy munkatársait

Pegasusszal hallgatták le az amerikai külügy munkatársait

A Magyarországon is botrány tárgyává vált Pegasus kémszoftverrel törték fel az amerikai külügyminisztérium legalább kilenc …