2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tényleg vannak biológiaifegyver-laborok Ukrajnában, vagy ez is orosz álhír?

Hirdetés

Tényleg vannak biológiaifegyver-laborok Ukrajnában, vagy ez is orosz álhír?

Vlagyimir Putyin még áprilisban biológiai fegyvereket előállító nyugati laborok hálózatáról beszélt Ukrajnában. Hozzátette, hogy a katonai művelet egyik célja ezeknek a felszámolása. Erre kontrázott rá az orosz védelmi tárca, állítva: bizonyítékai vannak, hogy Kijev biológiai fegyvereket állít elő laboratóriumaiban a Pentagon irányítása mellett. A vádat Kijev és Washington határozottan cáfolta.

A tömegpusztító, köztük a biológiai fegyvereket az 1975-ben életbe lépő biológiai és toxinfegyvertilalmi egyezmény korlátozza. Pontosan leírva és szabályozva, hogy nem lehet gyártani, tárolni, szállítani ezeket, sem pedig harcban vagy azon kívül bevetni. Ugyanakkor nagyon szűk mezsgye húzódik meg a polgári és a katonai célú kutatás és fejlesztés között ezen a területen, amelyet ügyes húzással a propaganda részévé lehet tenni.

Egy vegyi fegyverekkel foglalkozó brit szakértő, Richard Guthrie azt mondja, hogy azért lett olyan erős, meghatározó a kortárs propagandában a vegyi vagy biológiai fegyverek emlegetése, mert ezeknek erős pszichológiai hatásuk van az egyénre. A biológiai fegyvereknek nem az a céljuk, hogy sokakat megbetegítsenek, hanem hogy a félelmet terjesszék. Azaz ha valamiről úgy gondoljuk, hogy fertőző lehet, akkor kerülni fogjuk azt a vízforrást vagy élelmiszert.

Hirdetés

Szakértők a mostani orosz kijelentéseket is inkább a dezinformáció kategóriájába sorolják, amelyek célja a félelemkeltés. Egy biológiaifegyver-ellenőrzési szakértő szerint

vannak amerikai és német támogatással működő laborok Ukrajnában, azonban az ott folyó kutatások nem titkosak, sőt bármikor ellenőrizhetők.

Ez egyszerűen hazugság 

John Gilbert, egy amerikai biológiai, nukleáris- és vegyifegyver-leszerelési szakértő, aki dolgozott volt szovjet utódállamokban, például Ukrajnában, állítja, hogy ez szándékos orosz hazugság. A kilencvenes években az amerikai kormányzat szakértői dolgoztak a volt szovjet utódállamokban a tömegpusztító fegyverek leszerelésén, semlegesítésén, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljenek, és a világ zsarolható legyen. Gilbert szerint 

az USA pénzelt számos, kórokozókkal – mint baktériumok, vírusok – kapcsolatos kutatást, amelyek arra irányultak, hogy ezek a kórokozó miként szaporodnak, terjednek. Minderről természetesen az oroszoknak volt tudomásuk.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/04/haboru-orosz-ukran-konfliktus-biologiai-fegyverek-oroszorszag-ukrajna-usa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtalálták a világ legöregebb férfiját

Megtalálták a világ legöregebb férfiját

Az előző korrekorder, a spanyol Saturnino de la Fuente Garcia valamivel kevesebb mint egy hónappal …