2023. szeptember 28., csütörtökMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2023.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tényleg betiltják a hús fogyasztását? Nem vehetünk új ruhát? Korlátozzák a repülőutat?

Tényleg betiltják a hús fogyasztását? Nem vehetünk új ruhát? Korlátozzák a repülőutat?

„Száz városban 2030-ig betiltják a hús és a tejtermékek fogyasztását, illetve a személygépkocsik használatát” – riogatja olvasóit a német tkp blog szerzője. A Report24.news szerint már több mint ezer város – köztük Bécs – vett fontolóra hasonló tilalmat. A hírek megalapozottságra utal, hogy cikkeknek már csak a webes archívumba süllyesztett változata érhető el.

Németországban a többi között Frankfurtot és Berlint nevezik meg potenciális helyszínként. Az álhírek a TikTokon és az X-en keringenek, a Report24 telegramos bejegyzését pedig több mint 120 ezren látták. A posztokat – például Hannoverrel kiegészítve – a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért párt két parlamenti képviselője is megosztotta.

A fake news azonban nem korlátozódik kizárólag Németországra. Rigorózus változásokra „figyelmeztetnek” tizennégy amerikai városban, mások mellett Houstonban, San Franciscóban és Chicagóban. A hamis narratíva spanyol nyelven is terjed. Az általánosítható közös állítás, hogy a városokban a következő intézkedéseket szándékozzák kikényszeríteni 2030-ig, a klímavédelem érdekében:

  • Betiltják a hús- és tejtermékek fogyasztását.
  • Személygépkocsik nem kerülhetnek magántulajdonba.
  • Évente legfeljebb három új ruhadarab vásárolható.
  • Személyenként háromévente legfeljebb egy rövid távú repülőút engedélyezett.

A rémhírek egytől egyig hamisak – állapította meg a Deutsche Welle.

A fake news alapjául egy elméleti számítás szolgált, amely azt becsülte meg, hogy milyen módon csökkenthető a szén-dioxid-kibocsátás. Terjesztői kötelező célokként számoltak be […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/09/09/klimavaltozas-fogyasztas-korlatozas-tilalom-hus-tejtermek-auto/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Jávorszarvas téblábolt a stockholmi metrósíneken

Jávorszarvas téblábolt a stockholmi metrósíneken

Hét állomást is le kellett zárni, miután egy sínekre tévedt jávorszarvas több órán át kószált …