2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Teljesülhet Orbán Viktor álma: összejöhet az egyik legerősebb európai parlamenti frakció

Hirdetés

Teljesülhet Orbán Viktor álma: összejöhet az egyik legerősebb európai parlamenti frakció

Egy úgynevezett patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke és Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az Elégedetlen Polgárok Akciójának (ANO) elnöke.

Visszavesszük intézményeinket, és olyan irányba tereljük az európai politikát, amely a nemzeteinket és népeinket szolgálja. Előtérbe helyezzük a szuverenitást a föderalizmussal szemben, a szabadságot a diktátumokkal szemben, és a békét: ez az Európát szolgáló patrióták kiáltványa

olvasható a nyilvánosságra hozott dokumentumban.

A bécsi sajtótájékoztatón Orbán Viktor azt mondta:

Hirdetés

majd a történetírók eldöntik néhány év múlva, hogy mennyire volt fontos ez a nap. Mi azt gondoljuk, hogy ez az a nap, amikor megkezdődött az európai politika megváltoztatása.

A miniszterelnök kifejtette, új korszak kezdődik, és olyan politikai formációt hoznak létre, ami meggyőződése szerint „hasítani fog, és nagyon gyorsan az európai jobboldal legnagyobb frakciója lesz”. Azt is hozzátette, ez napokon belül bekövetkezik.

Biztos lesznek még csatlakozók

Ahhoz, hogy új európai parlamenti frakciót hozzanak létre (úgy tűnik, már a neve is megvan: Patrióták Európáért), két fontos feltételnek kell teljesülnie: egyrészt legalább 23 európai parlamenti képviselőre van szükségük, illetve legalább hét tagállam képviselőinek kell összefogniuk a képviselőcsoport megalakításához.

Az egyik feltétel már teljesült is: a Fidesznek és a KDNP-nek összesen 11 képviselője (utóbbi a Tisza Párt miatt kilépett az Európai Néppártból), az FPÖ-nek 6, az ANO-nak meg 7 van. Ez így összesen 24 európai parlamenti képviselő 3 tagállamból, tehát még 4 másik országból kellenek csatlakozók. Ez sem tűnik lehetetlennek, sőt egészen biztosan azért fogtak bele Orbán Viktorék az új formáció létrehozásába, mert számítanak is az új csatlakozókra.

Mivel az FPÖ az Identitás és Demokrácia-frakció egyik vezető ereje, elég valószínű, hogy mások is követhetik őket, már csak azért is, mert többségük eddig is erősen szimpatizált Orbán Viktor politikájával. Az ID legnagyobb delegációját a francia politikában előretörő Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés (RN) adja, amely 30 képviselővel szállhat be Orbán Viktorék mellé. Kik csatlakozhatnak még?

  • A Giorgia Meloni olasz kormányfővel szövetséges,
  • Matteo Salvini-vezette olasz Liga (8 EP-képviselő),
  • Geert Wilders holland Szabadságpártja (6 EP-képviselő),
  • a belga európai parlamenti választáson győzelmet arató Flamand Érdek (3 EP-képviselő),
  • illetve a Dán Néppárt (1 EP-képviselő) és az Észt Konzervatív Néppárt (1 képviselő).

Egyedül a cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia (1 EP-képviselő) nem akarhat […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/07/01/orban-viktor-fidesz-europai-parlament-jobboldal-patriota-frakcio-europai-unio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A helyszínrajz alapján hatalmasat hibázott Donald Trump biztonsági szolgálata

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban merényletet követtek el Donald Trump volt amerikai elnök, jelenlegi republikánus …