2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Teljesen lezárják Ausztriát, a beoltottak sem ússzák meg

Hirdetés

Teljesen lezárják Ausztriát, a beoltottak sem ússzák meg

Az országban már korábban is vezettek be korlátozásokat, ezek azonban elsősorban az oltatlanokat érintették. Most viszont az intézkedések alól a beoltottak sem mentesülnek. Az új rendelkezéseket a Kurier szerint az Osztrák Néppárt (ÖVP), Ausztria Szociáldemokrata Pártja (SPÖ) és a Zöldek is támogatták. Az életbe lépő szabályozások szerint: 

  • a beltéri közösségi helyeken mindenhol kötelezővé teszik a maszkviselést;
  • kijárási tilalom lép életbe;
  • a munkahelyeken – ha lehetséges – home office-ban kell dolgozni;
  • az iskolák és az óvodák viszont nyitva maradnak, de az intézményekben is kötelező lesz a maszkviselés. Viszont a szülőknek nem muszáj iskolába küldeniük a gyerekeket, a tanároknak pedig biztosítaniuk kell, hogy a diákok otthoni tanulás esetén se maradjanak le.

A korlátozásokat egyelőre tíz napra rendelték el, majd az eredmények kiértékelését követően további tíz napra meghosszabbíthatják, így legkésőbb december 12-én oldják fel a korlátozásokat. A kancellár a korlátozások szükségességét azzal indokolta, hogy csökkenteni kell az esetek, a kontaktok számát azért, hogy a családok együtt ünnepelhessék a karácsonyt.

Mindeközben azonban hosszú távon is szükség van a járvány kezelésére, ezért a fenti szabályozások mellett arról is rendelkeztek, hogy megkezdik egy olyan törvénytervezet kidolgozását, aminek értelmében február 1-től kezdve országos szinten mindenki számára kötelezővé tennék az oltást. 

Hirdetés

Alexander Schallenberg ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: az utóbbi hetekben számos alkalommal hangsúlyozták, hogy mindenkinek be kell oltatnia magát, de ez nem bizonyult elégségesnek. Hozzátette: korábban sokan kizárták az oltás kötelezővé […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/19/ausztria-koronavirus-jarvany-teljes-lezaras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiszáradt folyómederben tüntettek a vízhiány miatt

Kiszáradt folyómederben tüntettek a vízhiány miatt

A vízhiány miatt törtek ki tüntetések Irán harmadik legnagyobb városában, Iszfahánban, ahol a karhatalom könnygázzal és gumibotokkal oszlatta szét a …