2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Teljesen betiltotta volna az abortuszt egy lengyel civil kezdeményezés

Hirdetés

Teljesen betiltotta volna az abortuszt egy lengyel civil kezdeményezés

Csütörtökön első olvasásban a lengyel szejm elutasította az abortusztilalom további határozott szigorítását célzó, mintegy 130 ezer támogató aláírással benyújtott civil kezdeményezést.

Az egyik lengyelországi pro-life alapítvány által előterjesztett tervezetet a 460 fős szejmben csak 48 képviselő támogatta. Ellene szavazott a Jog és Igazságosság (PiS) vezette kormánykoalíció többsége is, valamint az ellenzéki pártok, kivéve az újliberális kispártokat egyesítő Konföderáció egy részét.

A tervezet szerint megszüntették volna az abortusztilalom alóli jelenlegi két kivételt, amelyek értelmében a terhességmegszakítás megengedett, ha a gyermek nemi erőszak következtében fogant, valamint ha veszélyben van az anya élete vagy egészsége. A terhesség megszakítása büntetőjogi értelemben a gyilkossággal lett volna egyenlő, így az ezt végző orvost öttől huszonöt évig terjedő szabadságvesztéssel vagy akár életfogytiglannal is lehetne sújtani. Az anya esetében a bíróság jogosult lenne a büntetés enyhítésére, illetve ki nem szabására.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/02/lengyelorszag-abortusztorveny-szigoritas-tiltas-szejm-leszavazta/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lavrov rászólt az amerikaira, hogy ne terjessze az orosz agresszióról szóló spekulációkat

Lavrov rászólt az amerikaira, hogy ne terjessze az orosz agresszióról szóló spekulációkat

Arra hívta fel Szergej Lavrov orosz külügyminiszter amerikai hivatali partnerét, Antony Blinkent, hogy ne hangoztassa …