2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Teljes lebukás: így hazudik a Nyugat a szankciókról

Hirdetés

Teljes lebukás: így hazudik a Nyugat a szankciókról

A belgáknak fontosabb a gyémántkereskedelem, mint az energiaellátás a téli időszakban – legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy míg az orosz energiahordozókra embargót követel, addig szerda reggelre kierőszakolta, hogy az Európai Unió ne tegye szankciós listára az egyik legnagyobb orosz gyémántbányász óriáscéget.

Az EU azért szerette volna embargó alá vonni a gyémántkereskedelmet, mert az Alrosa közvetlenül finanszírozott egy új orosz tengeralattjárót, valamint évente több milliárd eurót táplált a Kreml hadiládájába. Ennek ellenére Belgiumnak nagyon fontos volt, hogy az orosz gyémántért cserébe továbbra is súlyos pénzeket fizessen Oroszországnak.

A Mandiner kiemeli, hogy az Európai Tanács jelenlegi elnöke, Charles Michel miniszterelnökként hazája gyémántkereskedelmének egyik legnagyobb lobbistája volt.  Annyira, hogy 2018-ban személyesen utazott Moszkvába, találkozni Medvegyev akkori miniszterelnökkel, hogy tovább erősítse a busás haszonnal járó gyémántüzleti együttműködést. Erre azért volt szükség, mert a Krím 2014-es annektálása után a szankciós határozatok között újra és újra felmerült a gyémántok kérdése. Michel akkor is megakadályozta a szankciókat. „Együttműködésünk Oroszországgal nem szakad meg” – nyilatkozta elégedetten.

Úgy tűnik tehát, hogy ha gyémántra van szüksége a belga elitnek, akkor Vlagyimir Putyin orosz elnök nem annyira agresszor – írja a V4NA.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20221005-fontosabb-azorosz-gyemant-mint-az-orosz-foldgaz.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb országban büntetik börtönnel a házasságon kívüli szexet

Újabb országban büntetik börtönnel a házasságon kívüli szexet

Az új büntető törvénykönyvet várhatóan még az idén elfogadja az indonéz parlament. Tilos lesz a …