2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Távozik a Wizz Air elnöke

Hirdetés

Távozik a Wizz Air elnöke

Robert Carey, a Wizz Air Holdings Plc elnöke távozott a légitársaságtól. Feladatait ideiglenesen Váradi József vezérigazgató veszi át – írja a Bloomberg.

Michael Delehant üzemeltetési vezérigazgató kereskedelmi és üzemeltetési vezető lesz, míg Diarmuid O’Conghaile, a Wizz Air Malta ügyvezető igazgatója a Wizz Air máltai üzemeltetési vezérigazgatója lesz – áll a Wizz közleményében. A Wizz Air Maltánál O’Conghaile szerepét Mauro Peneda, az üzemeltetési ellenőrzés vezetője veszi át.

Robert Carey 2021 júniusában csatlakozott a légitársasághoz elnökként. Korábban a Delta Air Lines Inc. légitársaságnál, az EasyJet Plc-nél és az America West Airlinesnál dolgozott. A közlemény szerint azért távozik a pozíciójából, hogy „más érdekeltségeivel foglalkozhasson”.

Hirdetés

Miután a légitársaság bejelentette, hogy Robert Carey távozik a cég éléről, egy százalékkal csökkent a wizz air részvényeinek értéke. 

A részvények értéke az idei évben összesen 7,5 százalékkal csökkent ezzel együtt. 

A személycserékre a légitársaságok legforgalmasabb időszakának kellős közepén kerül sor. Az európai légiforgalmi irányítási problémák pedig máris fennakadásokat okoztak a légitársaságok és utasaik számára. Az európai légiforgalmi irányítási problémák már eddig is fennakadásokat okoztak olyan légitársaságok számára, mint a Wizz és a Ryanair Holdings Plc.

Botrány a fapados légitársaságoknál

Ahogy arról mi is beszámoltunk, hetek óta hatalmas gondok vannak a fapados légitársaságok járataival. A magyar–skót Eb-meccsre nem érkeztek meg a magyar szurkolók Ferihegyről, viszont 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/07/03/wizz-air-legitarsasag-e-nok-robert-carey-tavozik/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre nagyobb a nyomás Joe Bidenen, de vajon visszalép-e végül?

Joe Biden az elmúlt napokban állítólag egyre nyitottabbá vált arra, hogy meghallgassa azokat az érveket, …