2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Társkeresővel csábította el az orosz hírszerzés a gyanútlan ukrán kémet

Hirdetés

Társkeresővel csábította el az orosz hírszerzés a gyanútlan ukrán kémet

A gyanúsított vakon teljesítette megbízója kéréseit: sorra fényképezte és továbbította fotóit a nőnek – ezúttal nem magáról, hanem a hölgy utasítására a harkivi térség ukrán katonai állásairól. A romantikus kapcsolatra áhítozó férfi azonban lebukott, és persze letartóztatták.

Munkanélküli volt, Derhacsiban élt, egy Harkiv melletti városban – tudatta közleményében az SZBU, az Ukrán Biztonsági Szolgálat.

Mint kiderült: alkalmi partnere, akivel legfeljebb csak üzeneteket válthatott a romantikus együttlét helyett, csupán összekötői feladatot látott el az orosz hírszerzés szervezésében.

Hirdetés

A feladatát tökéletesen végezte: pontos parancsokat adott a férfinak, hogy milyen helyszínekről vár el az ellenséges tüzérség szempontjából értékelhető és hasznos fotókat – jelentette a Kyiv Post.

A férfit nem volt különösebben nehéz elcsábítani: oroszbarát nézeteiről volt ismert, és készségesen teljesítette a rábízott feladatokat azok után, hogy „orosz különleges szolgálat összekötő tisztje” rátalált a Telegram közvetítésével.

A nő persze nem katonai alkalmazottként, hanem légyottot kereső, hétköznapi nőként mutatkozott be.

Az ukrán hatóságok nem tették közzé a kémkedéssel gyanúsított, és akár hazaárulással is vádolható férfi nevét, csupán egy fotót publikáltak letartóztatásáról.

Another Honeypot Spilled – Ukraine Arrests Collaborator Lured to Work for Moscow Through Dating Chat https://t.co/3LSZLIl1h3

— Ukraine News???????? (@UaNews_online) June 19, 2024

A főügyészség a nőről is csak […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/25/ukrajna-orosz-hirszerzes-randiapp-kem-haboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre nagyobb a nyomás Joe Bidenen, de vajon visszalép-e végül?

Joe Biden az elmúlt napokban állítólag egyre nyitottabbá vált arra, hogy meghallgassa azokat az érveket, …