2024. február 29., csütörtökMa  napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.02.29.  Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tarjányi Péter: Prigozsin már azzal aláírta a halálos ítéletét, hogy visszafordult

Hirdetés

Tarjányi Péter: Prigozsin már azzal aláírta a halálos ítéletét, hogy visszafordult

Nem érte meglepetésként a Wagner-vezér halálának híre Tarjányi Pétert. A biztonságpolitikai szakértő az Index Frontvonal című műsorában azt mondta, Jevgenyij Prigozsin három súlyos hibát is elkövetett, amely végül a gépe lezuhanásához vezetett:

  1. egyrészt, hogy elindult Moszkva felé, hogy puccsot hajtson végre,
  2. másrészt, hogy megállt útközben,
  3. harmadrészt pedig abban hibázott, hogy hitt Vlagyimir Putyinnak, amikor ezek után az orosz elnök még békét ígért számára. 

Tarjányi szerint Prigozsinék „nagyon elmértek valamit”, amikor azt hitték, hogy valóban megbocsátanak nekik a lázadásuk miatt. Erre szerinte Putyinnak nem is volt igazán lehetősége, mert az orosz társadalom erős vezetőkhöz van szoktatva, akik ha gyengeséget mutatnak, megbuknak, ezért egy ilyen cselekedet nem maradhatott megtorlás nélkül.

Éppen ezért nem hisz azokban az összeesküvés-elméletekben sem, amelyek arról szólnak, hogy Prigozsin halálát csupán megjátszották, hogy így menekítsék ki külföldre, közben pedig Putyin renoméját is megóvják. Tarjányi úgy látja, ilyen kockázatot az orosz elnök szinte biztosan nem vállalhatott egykori szövetségese miatt. 

Hirdetés

Szerinte onnantól kezdve, hogy a Wagner-vezér eldöntötte, hogy elindul Moszkva felé, már nem lett volna szabad volna visszafordulnia, ezzel ugyanis aláírta a halálos ítéletét. Tarjányi úgy látja, ha sikerült volna egy időre elfoglalnia az orosz fővárost a zsoldoshadseregével, megtartani ugyan akkor sem lett volna képes, de jobb alkupozícióban lett volna Putyinnal szemben. 

Meghalt a király, éljen a király!

A hírek szerint Prigozsin halála után az orosz elnök <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/30/frontvonal-tarjanyi-peter-prigozsin-halal-novak-katalin-zelenszkij-kijev-talalkozo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …