2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tarjányi Péter: Pokoliak az orosz veszteségek, de folyamatosan haladnak előre

Hirdetés

Tarjányi Péter: Pokoliak az orosz veszteségek, de folyamatosan haladnak előre

„Jövő ilyenkorra, ha az egymilliót nem is, de 750-800 ezret elérheti a sebesült és halott katonák száma az orosz oldalon” – jelentette ki Tarjányi Péter az Index Frontvonal című műsorának legújabb adásában. A biztonságpolitikai szakértő szerint bár jelentős veszteségeket szenved el a támadó fél a fronton, emiatt a támadási ütem lassult, de a legtöbb területen továbbra is folyamatos az előrehaladás. 

Mint rámutatott, amíg Harkiv térségében sikerült megállítaniuk az ukránoknak az oroszokat, addig Zaporizzsja és Donbasz régióban tovább folynak a támadó hadműveletek Oroszország részéről. Ezzel szerinte az a céljuk a katonai stratégáknak, hogy olyan nyomást helyezzenek az ukrán vonalakra, amely ha valahol végül áttörést okoz a védelmen, akkor azon keresztül újabb területeket tudjanak nagyobb ütemben elfoglalni. 

A biztonságpolitikai szakértő úgy látja, nem csupán az oroszok oldalán pokoliak a veszteségek, hanem az ukránoknál is, ráadásul utóbbiak szerinte ezen a téren továbbra is vereségre állnak, mert nem igazán képesek már pótolni az emberi erőforrást a frontokon. Tarjányi úgy látja, lenne még tartaléka az ukránoknak, de ahhoz meg kellene hozni olyan döntéseket, amelyre a politika jelenleg vagy nem hajlandó, vagy nem képes, mert fél a társadalom reakciójától. 

Hirdetés

Szerinte egyfajta belpolitikai válságot mutat, hogy miközben a harcmezőn sorban halnak meg az emberek egy honvédő háborúban, addig néhány száz kilométerre onnan nyaralnak és buliznak sokan. Hangsúlyozta, nem lehet persze elvenni az emberektől a lehetőséget, hogy éljék a mindennapjaikat, de közben katonai oldalról mégis indokolt lenne bevonni még több embert a háborúba, csak ahhoz be kellene zárni azokat a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/27/oroszorszag-ukrajna-haboru-vesztesegek-elemzes-tarjanyi-peter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden már meg is nevezte, kinek az elnökjelöltségét támogatja, Donald Trump rögtön reagált – Minden, amit Joe Biden visszalépésével kapcsolatban tudni érdemes – kövesse az Indexen!

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/kulfold/2024/07/21/amerikai-egyesult-allamok-feher-haz-elnokvalasztas-joe-biden-donald-tump-kamala-harris-demokratak/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …